Dagens rek är till Solvalla lopp 5 som ingår i kvällens V65 tävlingar. Jag spelar nummer 14 Mellby Guvernören mot nummer 11 Twigs Ceasar.

Mellby Guvernören var ute i ett kriteriekval senast och gjorde då ett bra lopp i skymundan som femma i mål bakom vinnande Cab Lane och gången innan det så var han ute i ett Klass 2 försök på Solänget och den gången satt han i femte ytter och fick en dålig rygg med 600 meter kvar av loppet och slutade oplacerad och han står illa till här men om Örjan Kihlström som får chansen i sulkyn den här gången kan hitta de rätta ryggarna under slutrundan så kan han blanda sig i segerstriden här.

Mellby Guvernören kommer att tävla med skor runt om den här gången det var barfota runt om i kriteriekvalet senast samt i en vanlig sulky som han hade senast med meddelar Svante Båth som tränar.

Mellby Guvernören är van vid tuffa gäng och får han den rätta resan från sitt bakspår nu så kan han vara med där framme för det är lite enklare motstånd nu även om han kan vara lite småtrög av och till i loppen och han trivs bäst då det blir ett jämnt tempo hela vägen men jag tror på bra chans att han är före Twigs Ceasar i mål.

Mellby Guvernören är bara tre år men har redan visat gott kunnande då han har vunnit tre av sina åtta starter i karriären och har dessutom varit tvåa vid två tillfällen.

Twigs Ceasar gjorde första starten i nygammal regi för Björn Goop i juni men gjorde då en slät figur och svek som stor favorit och var slagen tidigt den gången och kan behöva loppet nu men om det klaffar med positionerna från ett svårt utgångsläge med bakspår på tillägg nu så kan han utmana om en framskjuten placering här även om formen är ett stort frågetecken.

För er som spelar V65 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Twigs Ceasar - Mellby Guvernören
Solvalla lopp 5
Spel: H2H 2
Odds: 1.85 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip