Dagens rek är till Gävle lopp 8 som ingår i eftermiddagens Grand Slam 75 tävlingar. Jag spelar nummer 4 Twinkle Kronos mot nummer 6 Khalid.

Twinkle Kronos har hittills segrat i 9 av 33 starter hittills och han är snabb från start och om Kaj Widell som kör hästen är på hugget nu så tror jag att han kan få ta över ledningen efter en bit här och skulle han komma till spets smärtfritt så kan det räcka långt och han kan bli svår att plocka ner för övriga ekipage.

Twinkle Kronos avslutade vasst för två starter sedan fram till seger. Tyvärr så var han inte lika bra sist och hängde då på en töm. Hästen är åtgärdad efter det och känns nu pigg och smidig och glad för dagen meddelar man från stallet.

Twinkle Kronos har bra fart i sig och är normalt travsäker och lättplacerad och jag tror han har bra chans att vara före Khalid i mål här.

Inga ändringar är planerade på Twinkle Kronos utan det blir murphybländare på vänster sida och en jänkarvagn rapporterar Magnus Träff.

Khalid har resultatmässigt inte fått till det i sina tre tidigare sverigestarter, men han öppnade bra och nådde vinnarhålet senast och blev sedan fast där med sparade krafter i ett lopp som vanns av Earn N’Burn och om det klaffar med positionerna här så kan det bli en framskjuten placering.

Khalid har haft en del sjukdomsproblem som så många från Thorsten Tietz stall och var struken i januari för förkylning, men med ett lopp i kroppen nu så kan han ha vissa möjligheter om Dennis Spangenberg kan servera hästen en bra löpning.

För er som spelar Grand Slam 75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Twinkle Kronos - Khalid
Gävle lopp 8
Spel: H2H 1
Odds: 1.80 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip