Dagens rek är till Jägersro lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 6 Västerbo Exact mot nummer 10 Olle Rols.

Västerbo Exact travade i ledningen senast och fick press av Ferrari B.R. det första halvvarvet och fick sedan se sig besegrad kort före mål av en smygkörd The Last Ticket och fick nöja sig med andraplatsen men han är mycket vass från start och jag tror att Thomas Uhrberg som kör hästen ställer frågan om att få ta över ledningen i ett tidigt skede från antingen nummer 3 Sobel Conway eller nummer 4 Waffle Cone och skulle han komma till spets smärtfritt så är det hästen att slå här.

Västerbo Exact kommer att tävla med ett helstängt huvudlag med hål i den här gången istället för bara ett helstängt som han hade senast och Roger Persson som tränar hästen tror att man förlorade loppet på det senast för då hade han sett konkurrenterna bättre och han är bra på att svara häst mot häst.

Västerbo Exact är en sjuårig valack som har vunnit 14 av sina 48 starter i karriären och han har varit topp tre i 52 % av dessa och jag tror på en framskjuten placering igen och då ska det vara en bra chans att han är före Olle Rols i mål.

Västerbo Exact är obesegrad i spets på Jägersro och jag tror han når ledningen på nytt men även om han skulle få trava i dödens så kan det räcka en bit här.

Olle Rols var förra vinterns komet inom V75 när han klättrade snabbt genom klasserna och är nu uppe i Silverdivisionen men han tappade stilen i början av sommaren och fick en välbehövlig paus på fem månader innan han gjorde comeback senast när han gavs en snäll resa men gick mycket starkt till slut och såg bra ut som fyra i mål med sparade krafter bakom vinnande Stepping Spaceboy.

Olle Rols gör nu sin andra start efter vilan och jag tror han kan behöva även detta loppet i kroppen innan toppformen infinner sig men om det blir överpace på loppet så kan han ha vissa möjligheter ifrån det här utgångsläget.

Olle Rols kommer att tävla i custom jänkarvagn och med en murphybländare på höger sida rapporterar Mats Rånlund.

Västerbo Exact - Olle Rols
Jägersro lopp 10
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 888sport , MrGreen eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip