Dagens rek är till Skellefteå lopp 7 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar. Jag spelar nummer 5 Vixus mot nummer 9 Myrfaksen.

Vixus är en segerrik finsk häst som har vunnit 13 av karriärens 29 starter och han har även varit topp tre i 79 % av loppen. Han har visat fin form på slutet och satt fast vid tredjeplatsen näst senast.

Gången efter det så var Vixus ute och mötte Josveis och Tähen Toivimus som är två av Finlands bästa kallblod och gick då klart godkänt till tredjeplatsen med sparade krafter.

Vixus kan öppna rätt okej så om Janne Soronen som kör hästen kan slinka ner i ett vettigt slagläge och kan hitta en vettig rygg att gå i under slutvarvet så kan han bli farlig över upploppet och då tycker jag han ska ha bra chans att vara före Myrfaksen i mål.

Eventuellt kommer Vixus att tävla barfota bak istället för skor runt om som han tävlade med senast fast det beror på hur banan blir. I övrigt blir det norskt huvudlag och vanlig vagn meddelar Katja Melkko.

Myrfaksen var i sin senaste start ute i ett montélopp på Harstad. Han fick då inte tag i vinnande Villdensky som tog över ledningen på sista bortre långsidan utan han fick nöja sig med andrapriset.

Myrfaksen är med i Steggbest Minne för femte gången. Det har blivit tre andraplatser som bäst men nu får han Carl Johan Jepson i vagnen för första gången vilket är intressant och klaffar det med positionerna så kan han vara långt framme igen men jag tror att Vixus är en bättre häst.

Myrfaksen har tävlat med barfotaskor på sistone fast nu kan det bli barfota bak om banan tillåter. I övrigt ett öppet huvudlag och jänkarvagn som tidigare meddelar man från stallet.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen idag.

Vixus - Myrfaksen
Skellefteå lopp 7
Spel: H2H 1
Odds: 1.72 Unibet LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip