Dagens rek är till Kalmar lopp 10 som ingår i eftermiddagens V75 tävlingar och Dagens Dubbel. Jag spelar nummer 3 Zefiro Dei Cedri mot nummer 13 Elliot Coger.

Zefiro Dei Cedri är en fyraårig hingst som är importerad från Italien. Han har gjort 21 starter i karriären och har vunnit 4 av dessa och han har även varit topp tre i 48 % av loppen. Han tränas numera av Joakim Lövgren.

Zefiro Dei Cedri är en väldigt trevlig häst. Han är också i bra form och han gjorde det bra näst senast över distansen när han inledde i tredje invändigt innan han klev ut i dödens med halva loppet kvar och han gick i närkamp på upploppet men kunde inte plocka ner den ledande Crown Prince W.W. Nu blir det rycktussar på honom också jämfört med den gången.

I den senaste starten var Zefiro Dei Cedri ute i ett lopp över 2660 meter. Han travade då i dödens under större delen av loppet innan han knäckte den ledande Magna Carta på sista bortre långsidan och tog över ledningen och stegade sedan undan till en klar seger.

Zefiro Dei Cedri känns fin och man tror från stallet att han kommer göra en bra insats igen och han bör han kunna öppna rätt bra ifrån det här läget och kan få få en fin resa i den främre träffen och då tror jag han har bra chans att vara före Elliot Coger i mål här.

Zefiro Dei Cedri kommer troligen tävla barfota runt om samt i en vanlig vagn och med ett norskt huvudlag den här gången meddelar Joakim Lövgren.

Elliot Coger kommer till den här starten med två raka tredjeplatser i raden. I den senaste starten så var han ute i ett V86 lopp på Vaggeryd över 3700 meter och han var då utan chans mot en överlägsen Explosive Merlot.

Elliot Coger är stark som en björn och trivs utmärkt över den långa distansen men han har 40 meters sämre utgångsläge än Zefiro Dei Cedri här men om det löser sig med positionerna och han kan bli fint framdragen under slutvarvet så kan han bli farlig över upploppet.

Eventuellt kan det bli barfota fram för Elliot Coger nu men troligen blir det skor på nytt och i övrigt ett öppet huvudlag och en svensk jänkarvagn som tidigare rapporterar Fredrik Persson.

För er som spelar V75 och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Zefiro Dei Cedri - Elliot Coger
Kalmar lopp 10
Spel: H2H 1
Odds: 1.85 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip