Dagens rek är till Solvalla lopp 9 som ingår i kvällens V86 Xpress tävlingar. Jag spelar nummer 2 Ies Elisabet mot nummer 6 Zolly.

Ies Elisabet satt långt ner i kön men avslutade mycket vasst mellan hästar via 12,3 sista varvet fram till tredjeplatsen bakom vinnande Ganga Bae i uttagningsloppet till Oaks senast.

Ies Elisabet är väldigt kvick den första biten så jag tror hon tar hand om ledningen här fast tidigare har man helst velat se hästen i ryggar men nu låter det som att man är sugna på att köra i spets och om Carl Johan Jepson skulle få bestämma en del i täten så tror jag hon har bra chans att vara före Zolly i mål.

Det är inte helt säkert att Ies Elisabet kan nå ledningen då även nummer 1 Ghostintheshell kan lägga iväg bra bakom bilen men från ett fint utgångsläge här så sitter hon bra till i den främre träffen omgående och kan då blanda sig i segerstriden här.

Innan starten senast så hade Ies Elisabet galopperat ett par gånger men efter att man satte på boots bak så kändes hon säkrare och det blir barfota runt om samt ett helstängt huvudlag och en svensk jänkarvagn som senast meddelar man från stallet.

Zolly blir en hel del betrodd men hon gav sig väldigt enkelt från ledningen när hon blev trea i ett lopp som vanns av No Limit Queen senast.

Man har inte hittat några fel på Zolly efteråt så det kan eventuellt ha varit banan som ställde till det då men så blek som hon var senast så tror jag hon får svårt att räcka till här.

Zolly är inte speciellt startsnabb så det kan bli positionsbekymmer här och skulle hon bli hängandes i spåren så får hon det jobbigt att ta en framskjuten placering här.

För er som spelar V86 Xpress och Dagens Dubbel så finns tipsen i bloggen. Lycka till med spelen ikväll.

Zolly - Ies Elisabet
Solvalla lopp 9
Spel: H2H 2
Odds: 1.95 Unibet

This is the stats tab
This is the post tip