Skönt med Caceres-seger förra helgen till enorma 3.25. Tyvärr lyckades inte Costa besegra Vettori, men vi fick se en fantastisk match och om inte Vettori haft stryktålighet motsvarande Rocky Balboa hade spelet suttit. Skönt med plus hursom och förhoppningsvis innebär det att formen är på gång inför helgen. Då nalkas nämligen lilla julafton för oss entusiaster och jag har hittat ett gäng spelvärda matcher som delas upp i flera rekar. Spelbolaget som numera erbjuder bäst odds är Pinnacle och det är där jag letar.

Möjligen bäst av alla har vi galans main event mellan två av de mest ödmjuka och sköna gubbarna i organisationen, Jan Blachowicz (c) och Glover Teixeira, där jag spelar den sistnämnde som vinnare till mindre rimliga 3.47.

Gemensamt för båda dessa herrar är att det krävts karaktär och beslutsamhet för att komma till nuläget. Ingen av dem är särskilt spännande i intervjuer och lever lugna liv hemma. Det finns dessutom ett knippe förluster i bagaget, där vår svenske mauler för övrigt ståtar med två gröna bockar. Jag får intrycket att sån bakgrund generellt ger en extra tjurighet. Har fighters varit på bakgårdarna så är de välbekanta med sämre alternativen om segrarna inte fortsätter. När det dessutom som i Glovers fall handlar om 41-årigt fighterhjärta lär det också sjungas på sista versen.

Av den versen har dock inte mycket hörts än. Brassen har sett fenomenal ut efter förluster 2017/2018 och nu radat upp fem raka segrar där mest bestående intrycket kom mot Anthony Smith - en inkomstbringare för oss här på R & K. Där hade Teixeira svårt första ronderna men stod pall och körde sen likt ett godståg över lionheart, som nästan fick skrapas av canvasen tillsammans med tänderna som flugit sin kos. Jag fick där och då känslan av att ingenting kommer stoppa honom från att ta bältet.

Blachowicz kommer naturligtvis inte lämna över det särskilt enkelt och polish power har också imponerat på vägen fram till titeln. Matchen mot Adesanya gav oss ju fina odds och en bra peng, men där kunde han som förutspått bara nyttja vikt- och styrkemässiga fördelen. Någon sådan kommer inte finnas till helgen och rent tekniskt handlar det trots allt om en ganska begränsad champ.

Med bakgrund av just detta är det helt otroligt att få 3.47 med Glover som vinnare. Jag hade lätt kunnat plocka honom till en hyfsad bit lägre. Då är det alltså inget läge att vila på hanen utan jag skyndar mot Pinnacles grindar och spelar. Kör, bara kör gubbstrutt!

This is the stats tab
This is the post tip