Skönt med Caceres-seger förra helgen till enorma 3.25. Tyvärr lyckades inte Costa besegra Vettori, men vi fick se en fantastisk match och om inte Vettori haft stryktålighet motsvarande Rocky Balboa hade spelet suttit. Skönt med plus hursom och förhoppningsvis innebär det att formen är på gång inför helgen. Då nalkas nämligen lilla julafton för oss entusiaster och jag har hittat ett gäng spelvärda matcher som delas upp i flera rekar. Spelbolaget som numera erbjuder bäst odds är Pinnacle och det är där jag letar.

Vi får äntligen återse svenske Khamzat Chimaev i oktagonen och semicomebacken sker i en rejäl favoritroll. Man behöver inte vara någon överdriven patriot för att vara segerviss, men det krävs lite krydda för att få upp oddsen. Mest spelvärt just nu är att matchen går under 1.5 ronder till 1.943 hos Pinnacle , men jag kommer leta med ljus och lykta efter Chimaev som vinnare på KO/TKO också.

Anledningen till frånvaron har, precis som för många andra, varit covid-relaterad. Borz gick fram som en ångvält väl på plats i UFC och radade upp avslut mot fighters som väl i ärlighetens namn inte var superimponerande. När det då väl skulle bli ett meriterat motstånd på andra sidan i Gerald Meerschaert, ja då var det avslutat 17 sekunder in efter en lika kort som stenhård höger. Det är också just detta verktygsbälte som får oss svenskar att ha hopp om titlar framöver. Ingen kan tvivla på Khamzats brottning, men att han då dessutom kombinerar det med den slagstyrkan blir obehagligt på riktigt. Meerschaert har trots allt nu plockat ihop ett par vinster i UFC efter den knocken så inte någon godtycklig brawler som stod på andra sidan.

Li Jingliang är inte att underskatta. Vi talar trots allt om någon som slagit Ponzinibio och Zawada där den förstnämnda faktiskt är rankad. Man såg dock luckor i fighten mot Magny och nu ska han försöka stå emot pressen från Chimaev. Det ser jag inte hända.

Vad är det då som motiverar att spela på avslut? Ja, främst är det att Chimaev verkar så besinningslöst stark, utöver den närmast perfekta brottningstekniken. Jag tror det kommer gå snabbt att ta ner Jingliang och där blir avslutet bara en tidsfråga. När Khamzat dessutom innehade rekordet för flest slag på en förstarond tidigare så är snabbt domarstopp väldigt logiskt. Vi plockar alltså under 1.5 ronder till 1.943 hos Pinnacle . Heja Sverige!

This is the stats tab
This is the post tip