Allen gjorde som väntat med Jotko och avslutade baserat på ren muskelstyrka. Det är dock av sekundär betydelse då galan med alla ingredienser närmar sig med stormsteg. Bara en knapp vecka kvar och det pirrar redan i magen. En kväll där Muhammed-Brady, Muradov-Boralho och Ozdemir-Krylov är placerade på underkortet pratar man bara om i UFC-himlen. När det sen kröns av kung Challe i main event får Gundes ståpäls rejäl konkurrens.

Tycker som skrivet att oddssättarna är rätt ute på det mesta men att Gamrot ska vara favorit mot Dariush är felaktigt. Polacken stod förvisso för en stor prestation senast mot Tsarukyan då han låg i kraftigt underläge efter första två ronderna men lyckades vända tack vare teknisk och bra brottning. Då var det dock trots allt mot någon med strikingen som sitt främsta vapen

Beneil Dariush är dock ett helt annat djur. Man bör komma ihåg att han senast för ungefär ett halvår sen var planerad att möta Makhachev i ett direkt avgörande för titelmatch mot champ Oliveira, tyvärr skadade sig och att oddsen då inte var alltför ojämna. Iranskfödde amerikanen är en exceptionell brottare men har klarat sig ok även i det stående mot så erkänt motstånd som Moises, Dober, Klose och Fergusson. Han har svart bälte i BJJ i två olika skolor samt i Muay Thai.

Dariush har radat upp sju segrar och har en helt överlägsen erfarenhet i organisationen jämfört med Gamrot.

Polacken är sen ingen bluff. Han debuterade så sent som 2020 mot svenske Guram och torskade ett förvisso omdebatterat delat domslut. Sen har det rasslat in fyra raka segrar mot jämförelsevis tunt motstånd. Matchen mot Tsurakyan höll ett sjusärdeles högt tempo i alla ronder men jag bedömer hans chans att på samma sätt dominera Dariush på marken likvärdig med att Elmander gör comeback och leder landslaget till ett triumftåg.


Jag tycker alltså det logiska vore att Dariush stod som favorit och att då kunna spela honom till 2.60 på Pinnacle är på gränsen till lastbart. Eventuella orosmolnet är vad skadan ställde till med men verkar inte varit så allvarligt enligt de rapporter jag läst.

Det finns fler matcher som kan komma att röra sig mot spelvärde men bara avvakta med dessa och ser hur oddsen utvecklar sig. Just nämnda spel kan dock omöjligen hålla sig på 2.60, enligt mig.
This is the stats tab
This is the post tip