Om året startade i dur med Moreno så blev efterföljande rek rena rama Lars Norén-pjäsen. Trodde själv rätt hårt på dem men samtliga var helt under isen, med Gane längst ner i dyn. Jones såg förvisso sådär självklar ut men blev ju bara en riktig bluffseger och något av de senaste årens största antiklimax.

Till helgen är det ny numrerad gala och dessutom i London så även vi med äkta gubbdygnsrytm kan se live. Tycker kortet ser ok ut även om jag trodde Gunnar Nelson på bronsplats som attraktion en numrerad gala var lika sannolikt som att ATG löser ett V75-år utan kollaps. Gaethje är iaf alltid suverän underhållning varför co-main lär bli bra och så har vi då Leon Edwards som ska försvara titeln mot tidigare pound-for-pound-ettan Kamaru Usman. Det är också där mitt huvudspel hamnar.

Första matchen är läcker UFC-historia. Kanske den mest styvmoderligt behandlade och otursförföljde fightern någonsin drog iväg till staterna för match på hög höjd, blev manglad i fyra ronder, bara för att sen sänka Usman med något av de senaste årens mest episka avslut. Efterföljande segerintervjun var minst sagt känslofylld.

Nu är det nya förutsättningar. Edwards går in med något att förlora och mest troligt finns ändå första fyra ronderna kvar någonstans i minnet. Jag tror det kommer göra engelsmannen något orolig för nedtagningar och att det bäddar för Usmans betongnävar. Kamerunaren har trots allt avslutat tuffast möjliga motstånd i Covington, Masvidal och Burns samtidigt som Edwards haka såg rätt begränsad ut sista minuten mot Nate Diaz.

Med ovanstående som bakgrund plus de fem ronderna bör Usman som vinnare på ko/tko till 4.10 på ATG bli väldigt spelvärt.

Ett bonusspel är också Malcolm Gordon som vinnare till 3.95 mot Hadley. Kanadensaren stod senaste matchen i Dubai mot Mokaev till nästan 10x och gjorde en fenomenal insats. Alla trodde han skulle bli skrapad av canvasen med stod upp bra i ca 12 minuter. Nu ger han alltså nästan 4x mot en snubbe som gått 1+1 hittills i organisationen. Lika logiskt som idén med Janne Josefsson som talkshow-värd i Fittja.

This is the stats tab
This is the post tip