Ingen lyckad start på året då Maia aldrig kom in i matchen. Tyckte att hon såg något energifattig ut och frågan är väl om viktnedgången påverkade även denna gång. Lyckligtvis får vi en ny chans redan till helgen där jag tycker det finns ett par spännande matcher och spel.

Först ut har vi galans co main event som kompletterar en förmodat mästerlig trilogi mellan två riktiga krigare. Brendon Moreno ska försvara sitt nyvunna bälte mot Deiveson Figueiredo och jag tycker det finns gott om värde i den senare som vinnare till 2.52 på Pinnacle .

Dessa två går alltså tredje matchen mot varandra på hyfsat kort tid och det har varit ordentliga bataljer. Första slutade oavgjort, varpå dåvarande titelhållaren Figueiredo fick behålla bältet, medan Moreno sen vann andra matchen på submission. Båda dessa kamper har sett brassen som massiv favorit men nu är det alltså tvärtom. Han blev dessutom bestraffad med poängavdrag i första matchen, vilket också har viss relevans.

Omvända favoritskapet är väl inte helt orimligt med tanke på att Moreno var klart bättre i den andra matchen, men Figueiredo hade haft tufft med viktnedgången och just denna är rätt central. Det skulle inte förvåna mig nämnvärt ifall det skiljer 5-10 kilo mellan dessa herrar pre camp och sånt brukar ofta vara avgörande till den tyngre fighterns fördel om viktnedgången bara blir ok. Tidigare titelförsvar mot Perez och Benavidez har Figueiredo sett helt fenomenal ut och han har närapå rensat rent i divisionen, men speciellt senaste matchen syntes varken kraften, energin eller verktygen som skämt bort oss.

Direkt efter förlusten så hördes han önska en ny match till ungefär aktuellt datum och jag tror det har med förberedelserna att göra. Första matchen i trilogin tog de båda med tre veckors mellanrum, varpå det då blev fem ronders högtempokrig. Något som i återhämtningen rimligen tär mer på brassen eftersom han naturligt lägger på sig mer vikt. I de medicinska avstängningarna fick han också längre påtvingat uppehåll jämfört med Moreno. Denna typ av problematik har inte funnits sen juni och jag tror vi får se mer av den tidigare Figueiredo-versionen till helgen.

Moreno är ändå en hårding och ingenting i denna match kommer ske gratis. Jag tror dock att styrkan i en fräsch Figueiredo tillsammans med rejäl revanschhunger kommer fälla avgörandet. Det är en helt jämn match på förhand och då är givna odds helt självklara att ta. Ett tips är ändå att kolla invägningarna innan huset och bilen pantsätts.

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip