Nytt UFC-år i antågande och varken jag eller mina eventuella ryggare kommer minnas 2022 som några sötebrödsdagar. Första året med negativ ROI och ett envist motlut i kampen mot moder varians. Jag är nöjd med de flesta spelen och min strategi har gått i samma linje sett till tidigare fyra år med fina gröna siffror. Det har bara inte gått vägen, framför allt för de matcher som slutat hos domarna. Därför är det nu skönt att ha gjort bokslut och Tabula rasa igång ett nytt år.

De spel som till slut räddade året från ett riktigt kallbad var Craig mot Krylov till knappa 5x, Acosta på domslut till knappa 6x samt regelrätta lastningar på Ngannou och Figureido till dryga 2x.

Den sistnämnda är aktuell nu till helgen på årets första numrerade gala. Precis som då är det Moreno som står för motståndet, unikt nog för fjärde gången i en titelmatch. Tidigare matcher har varit magnifika så bara njuta av den förmodade underhållningen.

Senaste matchen vann alltså Figureido och det tack vare hans styrka. Jag tycker att Moreno var snäppet vassare och dessutom vann signifikanta träffar, men att brassesegern ändå var rättvis tack vare Figureidos tre knockdowns.

Nu till helgen är det hemmaplan för senaste segraren och det har historiskt sett visat sig kunna vara tudelat. Det är fler än en gång adrenalininjektionen resulterat i en omdömeslös offensiv första ronderna och jag tror en så skicklig och rörlig boxare som Moreno kommer kunna profitera på det.

Minimexar-Moreno har alltid visat sig ha en anmärkningsvärd kondition och om han bara klarar av den initiala anstormningen borde avslutande ronderna bli väldigt jobbiga för Figureido, som i sin tur visat sig kunna gasa ut en del tack vare mer muskler och ganska tuffa viktklipp. Man bör komma ihåg att de tre tidigare matcherna bara visat ett avslut och det var just Moreno via en blixtrande ryggtagning och tillhörande stryp.

Rent stilmässigt tror jag inte det kommer så många överraskningar. Moreno bytte camp inför senaste matchen mot Kai-Kara France men det var inga ögonbrynshöjande förändringar utöver lite fler sparkar. Figureido involverade å andra sidan brottningsexperten Cejudo i sitt senaste camp, sannolikt i defensivt syfte, så den aspekten lär vara lite bättre. Båda verkar ändå fast beslutna att bara slåss så hårt, länge och mycket som möjligt så att söndagens segrare står för någon taktisk triumf förefaller lika troligt som att Niclas Holmgren ser en fläskig tackling stillatigande.

Oddsen har åkt lite mellan att vara precis jämna och Figureido som knapp favorit. I skrivande stund finns Moreno till 2x och det är ett bra spel. Detta kan man sen med fördel krydda med att han vinner på domslut till 3.10 då jag tror det sitter extremt långt inne att Figureido blir avslutad framför egna landsmännen i publiken.

Ser också fint värde i nämnde Craig mot en överskattad Walker, samt McKinney mot ufc-debuterande Bonfim. Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip