Förra helgens huvudsakliga vinnarspel på Jim Miller satt som en fläskläpp till solida 2.53. Det var egentligen dominans från start till mål och ett bra exempel på att det finns fina pengar att tjäna på UFC. Till helgen är det varken sprakande gala eller några utmärkande odds, men förutsättningarna inför main event tycker jag ändå ger lite spelvärde. Där kommer vi se Bobby Green mot Islam Makhachev och jag spelar över 2.5 ronder till fina 2.05 på Pinnacle .

Islam Makhachev är en riktig best i vardande och jag tror det bara är en tidsfråga innan lättvikten visar honom högst upp med bältet. Det handlar om en brottare stöpt i samma form som Khabib och som gjort processen kort med allt motstånd hittills, undantaget för att ha sprungit in i en knock hans andra UFC-match. Just denna typ av brottning – med aktuell kvalitet i utförandet – har visat sig nästan omöjlig att stå emot. Kombinationen av press, styrka, tyngdpunktsfördelning och upplåsningar gör att det allt som oftast är en tidsfråga innan motståndet tvingas kapitulera.

Så lär också bli fallet till helgen och jag ser inga möjligheter för Green att ens hota Makhachev. Vinnaroddsen är dock helt ospelbara och det finns ändå potential för att Dagestaniern får jobba lite för lönen. Bobby Green har nämligen stått för flera positiva insatser senaste tiden och är omvittnat hårt jobbande med alla delar. Han utmärker sig främst för en fin boxning men har helt ok nedtagningsförsvar och rör sig smart. Största luckan är att han har rätt nonchalant försvar i det stående, men Makhachev lär inte söka utnyttja just det.

Just att Green ändå visat prov på fin utveckling och, framför allt, får gå denna match i catchvikt motiverar ett spel på att matchen kommer ticka iväg fram mot slutet. Enligt uppgift knallar han runt kring 90 kg och att då slippa värsta bantningen kommer göra underverk för kondition och styrka. Min förhoppning är att han kan hålla matchen stående och stoppa nedtagningar i första ronden och merparten av andra. Då blir det sen inte mycket tid som krävs in i tredje för att spelet ska sitta. Till över 2x är det helt klart spelvärt och jag lägger snabbt om än till blygsam insats. Jag kommer även leta med ljus och lykta efter fina odds på Brahimaj med snabbt avslut då den matchen är helt klar.

TV: Experternas helgdubbel till fyra gånger pengarna





This is the stats tab
This is the post tip