Finfin skrällsmäll i lördags. Ungefär två sekunder tog det, sen hade Paul Craig lagt sig självmant på rygg för att ta stryk i några minuter. Föga förvånande kom dock luckan till slut och vinsten på submission var ett faktum till 4.34 gånger degen. Otroligt skönt när matcherna går precis som förutspått och spelet sitter, men man måste ändå ifrågasätta det strategiska självmålet som Krylov gör. Craig har alltså en enda chans att vinna matchen och lika fullt får han utkämpa matchen enligt sina önskemål.

Vad gäller helgens matcher är det ganska rimlig oddssättning sett till vinstspelen. Jag tycker dock att Neil Magny övervärderas en del och spelar därför Max Griffin till 3.11, som vanligt på Pinnacle .

Max Griffin är en riktig tuffing som gått några riktiga holmgångar, med fansens uppskattning som omedelbar konsekvens. Det är inte nödvändigtvis någon högre teknisk nivå men de gånger han ställs mot fighters som också gärna håller matchen stående så är han alltid farlig. Han har bra boxning och tvekar inte att ta en smäll för att kunna komma närmare sitt motstånd och väl där brawla på. Griffin kommer med tre raka segrar, men detta har varit mot synnerligen beskedligt motstånd. Just en positiv trend är dock aldrig att helt förringa.

Neil Magny har jag med framgång spelat mot förut. Då var det dock mot en erkänt duktig brottare och denna match kommer att bli helt annorlunda. Han har divisionens längsta räckvidd (10 cm vs Magny) och är duktig så länge matchen utspelar sig på hans distans då det möjliggör att plocka poäng allt eftersom. Det är också just domslutsvinster som visar sig bland senaste sex matcherna och han såg bra ut senast mot Geoff Neal, vilket sannolikt är en anledning till att oddsen skenat. Kompetens- och kapacitetsmässigt tycker jag att Ponzinibio liknar Griffin mest av tidigare motstånd och då fick Magny rätt bra med stryk. Likt argentinaren tror jag Griffin har tillräcklig tuffhet och självkännedom att ta en smäll och sedan bryta ner Magny tack vare styrka och kraft.

Det är möjligen korrekt att Magny ska vara marginell favorit, men att fördelningen ska se ut som i nuvarande fall blir direkt felaktigt och ett spel som nu över 3x är definitivt spelvärt. Jag håller det dock inte som helt osannolikt att matchen kommer utspela sig på längre distans och därför hålls insatsen ganska låg. Ett annat spel som jag håller ögonen på är Askarov som vinnare på domslut. Finns på andra siter till knappa 2x och då börjar det bli intressant.

This is the stats tab
This is the post tip