Iskylan håller i sig och ROI:n för 2022 lyser numera rött. Inte blev det bättre av att väga för och emot att spela Yair mot Ortega till fint odds, låta bli på grund av grapplingen och så se den senare tappa axeln ur led redan i första gången. I en grappling-situation. Tror själv på transparens kring rekar och tillhörande resultat så tills kurvan vänder kan det vara klokt att rygga med försiktighet. Till helgen har vi en superspännande gala med stort svenskt, skandinaviskt och europeiskt intresse.

Tredje bästa reken håller minst samma sannolikhet som Leavitt, men har lite sämre värde. Jag väljer att spela knappa underdogen Chris Curtis som vinnare mot Jack Hermansson till 1.943 på Pinnacle .

Svensknorsken Hermansson skulle egentligen ha gått denna match mot Darren Till, vilket på förhand såg ut som en lämplig uppgift. Engelsmannen skadade sig dock och i stället kliver amerikanen Chris Curtis in på kort varsel. Om Till var passande stilmässigt ser jag Curtis som en mardrömsmatchning.

Joker Jack var rätt het om vi vrider tillbaka klockan till mitten av 2019. Fyra raka segrar och så en stundande hemmafight mot Cannonier. Killah gorillah agerade dock brunkebergspump mot en då alldeles för övertänd hemmafighter. Sen dess har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Torskar mot Vettori och senast Strickland men vinster mot Shahbazyan och Gastelum. Den senare mest tillskriven ett stort misstag från motståndet än något annat.

Jag tycker att förlusterna varit rätt talande och att Hermansson ser lite fladdrig ut i sitt stående. Det är mycket volym, men utan kalibrering och reell fara. Vinsten mot Shahbazyan imponerande men var mot en utpräglad tekniker som kanske är klenast av divisionens övre skikt. Så kommer det inte vara på lördag.

Chris Curtis har flugit lite under radarn men hips vips lagt ihop åtta raka mma-segrar, varav tre i UFC mot ganska meriterat motstånd i Hawes, Allen och Vieira. Det är en snubbe med ordentligt drag i nävarna och nu senast visade han upp ett för Hermansson oroväckande bra nedtagningsförsvar. Tycker att hans buffliga stil i kombination med explosiviteten gör matchningen hemsk. Dessutom finns liksom ingenting att vinna för Hermansson om man ger sig på en psykologisk analys.

Curtis har förvisso inte haft optimala förberedelser med kort varsel och tidsskillnad att anpassa sig till, men det har inte gått lång tid sen senaste matchen och formen borde rimligen vara rätt intakt. Veckan startade med amerikanen som favorit men oddsen har jämnats ut allt eftersom. Möjligt att de blir ännu bättre närmare matchstart. Jag tycker ändå att det redan nu har ett fint värde.

This is the stats tab
This is the post tip