Vi har ju alltså svenskintresse på helgens gala då Jack Hermansson går i huvudattraktionen mot Sean Strickland. Det är en tuff matchning på förhand men nu när oddsen fullständigt skenat kommer ett fint spelvärde. Jag väljer svensknorsken som vinnare till 2.85 på Pinnacle .

Sean Strickland har lämnat få inom MMA-världen oberörda med det ena knepiga uttalandet efter det andra. Man får väl hoppas att just kapitlet om att hoppas bli attackerad ute på gatan är något skevt försök till att bara sticka ut. Det är hursom en skicklig fighter som nu radat upp fem raka segrar i organisationen och även om motståndet varit ganska svagt vittnar det om kvalitet. Han är bäst stående och öser i regel på med volym hellre än kraft, men den förstnämnda är å andra sidan väl tilltagen. En så pass erfaren striker som Uriah Hall såg närmast ut att drunkna i senaste fighten, bara som exempel.

Nu ska han dock ställas mot en väldigt uthållig motståndare i Jack Hermansson. Han har sitt främsta vapen i just uthålligheten och en bra brottning. Tycker själv inte att hans grappling i termer av BJJ är utmärkande utan styrkan finns mer i att ha starka nedtagningar och efterföljande ground and pound. Det imponerar så klart att ha submittat Gastelum men med tanke på reaktionerna efter den matchen var nog det mer en konsekvens av misstag från motståndet än något annat.

Svensknorsken har blandat och gett på slutet. Torskar mot Vettori och Cannonier, men segrar mot Souza, Gastelum och Shahbazyan. Möjligen är det signifikativt för hans karriär då det ändå är uppenbar skillnad i klass mellan dessa motståndskategorier och förlusterna har varit rättvisa. Strickland har dock aldrig mött någon av denna dignitet i mellanvikten (fått stryk av Usman i WV) så det finns ingen rimlighet i att Hermansson nästan ska vara 3x-underdog.

Förhoppningsvis lyckas Hermansson få matchen till marken så mycket som möjligt från början, bringa lite mjölksyra hos Strickland och så metodiskt kunna jobba utifrån det. Jag tycker förutsättningarna ger en jämn match med marginell fördel amerikanen, men att kunna spela en högre rankad fighter som har mer erfarenhet av tuffa matcher till 2.85, det är en chans som måste tas.

Andra reken till helgens gala finns här, skriven i god tid:

Speltips Witt - Rowe 05/02 | Rekar, Betting Tips & Speltips (rekatochklart.com)

This is the stats tab
This is the post tip