Förra helgen slutade med ett miniplus tack vare en brutal prestation av Tuivasa och en dag på jobbet för Adesanya. Riktiga skrällspelen med Schnell och Mathetha blev lite rumphuggna då den förstnämnda fick matchen inställd och den andra blev bortbrottad. Lite roligt att Wells startade matchen genom att snubbla på buren, Mathetha därför gick till attack och att matchen som konsekvens direkt hamnade på canvasen. En Papphammarmiss som blev rent genialisk.

I natt får vi ett ganska lågprofilerat kort men ändå med några spelvärda underdogs. Bästa tycker jag är på veteranen Jim Miller till solida 2.53 på Pinnacle , men kommer nog även försöka upprepa knockoutspel från förra året på Abdul Razak Alhassan som verkar hamna kring 3.20-3.50x. Den senarenämnda har trots allt ett väldigt bra facit i mellanvikten. Lite nyfiken också på var oddsen landar på Johnny Walker och tar nog en tv-peng kring 3x.

Huvudspelet då. Jim Miller är numera något av en institution i UFC. Han nöter på och fungerar inte sällan som ett test för yngre motstånd på väg upp. Erfarenheten är naturligtvis på hans sida i alla matcher, men det är inte utan anledning han ståtar med flest segrar någonsin i lättviktsdivisionen. Miller är komplett och kan hantera alla motstånd medan han kanske inte är utmärkande bra någonstans heller. Klart är att det alltid krävs en bra prestation för att kunna besegra honom.

För motståndet i natt står Nikolas Motta, som nu äntligen får göra UFC-debut. Han kommer med viss hype efter att ha radat upp tre raka segrar i andra organisationer och har väl sannolikt en annan utvecklingskurva jämfört med nattens motstånd. Vi har dock sett detta fenomen otaliga gånger. En yngre fighter imponerar i andra sammanhang men stöter sen på patrull väl mot eliten. En fighter som skramlat ihop så många segrar som Miller är ingen man bara promenerar igenom som fallet kanske är i exempelvis DWCS.

Det oroar måhända något att Motta slagit ut Solecki som ändå besegrat Miller förut. Att en sån match ska motivera detta favoritskap är dock helt orimligt och att få över 2.5 gånger degen här har gott spelvärde. Bygger man sen ihop lite olika kombinationer med tidigare nämnda matcher finns förutsättningar för en riktigt trevlig natt.

This is the stats tab
This is the post tip