Minipluss förra helgen i något som väl var en ren kavalkad i episka matcher. Marlon Vera avslutade Frankie Edgar till slutliga 3.40, men tyvärr fick Bobby Green en lidnersk knäpp med första avslutet på åtta år samtidigt som Colby på något mirakulöst sätt överlevde nedslagningen i andra ronden. Det kändes nära full pott, men så blir det som bekant inga harar på matbordet.

Helgens bästa spel hittas på underkortet där det erbjuds 3.150 på Joel Alvarez mot Thiago Moises. I en match som på förhand borde bli ganska jämn men där jag hoppas att den rejäla storleksmässiga fördelen ska ge utslag.

Joel Alvarez är inte särskilt gammal i organisationen. Han har dock radat upp tre imponerande segrar mot beskedligt motstånd och är, åtminstone vad som syns med blotta ögat, enorm för viktklassen. Det handlar om en fighter med bra groundgame och får han väl matchen till canvasen finns fina verktyg för avslut. En av karriärens förluster kom i UFC-debuten mot Damir Ismagulov, men där det ändå syntes viss potential i svåra lägen.

Just den banemannen har även Thiago Moises. I den matchen var det dominans från start till mål och tycker egentligen aldrig brassen imponerat på mig. Detta trots att han ändå har betydligt mer imponerande namn i segerlistan jämfört med kvällens motstånd. Moises har slagit Bobby Green, Michael Johnson och Alexander Hernandez innan Makhachev blev för tuff senast. Förlusten i sig säger inte så mycket då det troligen var mot divisionens bästa, men sättet den kom på sätter potentialen för kvällens spel. Det var på marken mot en rent fysiskt övermäktig fighter.

Precis så hoppas jag alltså blir fallet ikväll och om någon vill ha ytterligare kött på benen är det bara kolla invägningarna. Där syns en tydlig storleksskillnad som sannolikt dessutom kommer öka med vätska tillbaka i kropparna. Nyckeln blir att Alvarez tar ner matchen och väl där tror jag han kommer bli otroligt jobbig att handskas med. När vi då får 3.150 på Pinnacle så är det snabbt taget.

This is the stats tab
This is the post tip