Ingen lyckad start på året då Maia aldrig kom in i matchen. Tyckte att hon såg något energifattig ut och frågan är väl om viktnedgången påverkade även denna gång. Lyckligtvis får vi en ny chans redan till helgen där jag tycker det finns ett knippe spännande matcher och spel.

Andra matchen som bara måste spelas är i galans main event där jag inte fattar någonting av oddssättningen. Francis Ngannou finns alltså till 2.28 på Pinnacle och det är självklart lastbart.

Visst, Ciryl Gane har sett oerhört solid ut i sin snabba klättring på tungviktsrankingen och dominerat kraftigt mot så pass högt rankade fighters som Rozenstruik, Lewis och Volkov. Han är också åt det tekniska och rörliga hållet för att vara tungviktare och har inte tagit mycket stryk i sina segermatcher. Problemet för honom och alla andra i divisionen är väl att Ngannou har kraft för att skicka folk till en annan galax via en kort vänsterkrok, lex titelvinsten mot Stipe.

Jag tror att en del i oddssättningen är rapporterna från dessa tidigare lagkamraters sparringsessioner där Gane ska ha varit den klart bättre. Tycker själv inte att det är så konstigt med tanke på vilka stilar vi pratar om. Ngannous osannolika styrka kommer naturligtvis inte så väl till pass i sparring medan Ganes teknik gör det omvända. I skarpt läge med en titel på spel borde saker och ting bli annorlunda.

Utöver detta ska man också komma ihåg hur nigerianen såg ut i senaste matchen mot en annan rörlig tungviktare, Miocic. Han var lugn och metodisk, visade upp starkt nedtagningsförsvar innan han då avslutade dåvarande mästare, till synes med enkelhet. Är det samma fighter som ställer sig i oktagonen på söndag tror jag avslutet kommer ganska snabbt. Det är därför också värt att kolla oddsen för Ngannou-vinst på KO/TKO då varje minut som tickar fram mot 25 lär tala något mer för Gane.

This is the stats tab
This is the post tip