Khalil Rountree Jr löste spelet senast det begav sig till fina 2.53. Domslutet var minst sagt tight, möjligen hela vägen till tveksamt, men vinsten tar vi gladeligen ändå. Tyvärr kraschade sen Cattar knät rätt snabbt så det blev ingen riktig klang-och-jubel-kväll. Till helgen är det ny numrerad gala och som vanligt när kvaliteten på matcherna stiger så korrelerar spelvärdet med det. Galan håller inte samma klass som den föregående men det finns matcher med potential hela vägen från underkortet till main event mellan Adesanya och Pereira. Jag har framför allt hittat flera roliga spel till kanonodds som vanligt på underdogs och på Pinnacle .

Nästa spel kommer från första matchen på vanliga underkortet mellan Andre Petroski och Wellington Turman där den senarenämnda spelas som vinnare till mycket trevliga 2.65. Jag har skrivit om det förut att viss hype ger skeva odds och detta är ett exempel.

Anledningen är naturligtvis att Petroski kommer från en seger mot Diaz-protegen Nick Maximov. En seger som inte ska övervärderas. Maximov imponerade egentligen aldrig och har nu också dragit sig ur fortsatt aktivitet i UFC. Petroski deltog också i TUF men lyckades inte imponera på mig i alla fall. Han har en rätt bra brottning men är svag i strikingen och har inte mött någon av Turmans kaliber tidigare.

Brassen kommer från två raka segrar mot Alvey och Cirkunov. Även det beskedligt motstånd men ändå något vassare än Petroskis. Turman är svartbältare i BJJ och har en fullt godtagbar striking också. Förlusterna han loggat på senare år är mot Sanchez och Silva, vilka är avsevärda nivåer upp. Silva syntes ju bland annat gå tiden ut mot Pereira som nu alltså matchar Adesanya om titeln. Turman är dessutom fem års yngre och då börjar vi som tidigare nämnts röra oss mot en signifikant fördel rent statistiskt.

Det ska sägas att Petroski tränar med ett bra gäng i Philadelphia och därför möjligen kan ha utvecklats explosionsartat, men med tidigare prestationer, motstånd och hårdhet tycker jag att Turman borde vara marginell favorit. Att då få 2.65 är otroligt bra.

This is the stats tab
This is the post tip