Iskylan håller i sig och ROI:n för 2022 lyser numera rött. Inte blev det bättre av att väga för och emot att spela Yair mot Ortega till fint odds, låta bli på grund av grapplingen och så se den senare tappa axeln ur led redan i första gången. I en grappling-situation. Tror själv på transparens kring rekar och tillhörande resultat så tills kurvan vänder kan det vara klokt att rygga med försiktighet. Till helgen har vi en superspännande gala med stort svenskt, skandinaviskt och europeiskt intresse.

Näst bästa spelet hittar jag mot semihemmasonen Paddy Pimblett. Det är väl kanske det närmaste UFC har en rockstjärna just nu men tror alltså det kan bli mer av en supernova när han ställs mot Jordan Leavitt som ger alldeles för höga 3.07 på Pinnacle .

Scousern Pimblett är en karismatisk personlighet som nästan fått engelsmännen att lyfta taket hittills i UFC. Inte har hypen blivit mindre av de närmast sjukliga viktuppgångarna mellan matcherna. Hållbarheten däri kan nog diskuteras. Det är en fighter som gladeligen tar en smäll för att komma nära sin motståndare och som har en fullt godtagbar grappling. Karriären har gått via Cage Warriors och vidare in i nuvarande organisation där han ståtar med två raka segrar. Kvaliteten på motståndet har dock varit medioker och jag har muttrat att London behöver hitta andra matchningar för trovärdighetens skull.

Så är också fallet på lördag när Jordan Leavitt står för motståndet. Monkey king är som smeknamnet antyder en rörlig och irrationell fighter som jag tycker har ett facit som vida överstiger Pimbletts. Amerikanen har tre vinster hittills i UFC som tagits på bra sätt och blott en förlust mot Puelles som i sin tur manglat till sig 5-0 efter inträdet i UFC. Jag tycker också han har verktyg för att verkligen straffa engelsmannens adrenalinstinna och oförsiktiga fightingstil. Mycket genom att snabbt byta vinklar men också för att kunna pricka den högt hållna hakan med precision.

Risken är förstås att publiken bär Pimblett till att stå emot likt William Wallace och sen tjurskalla sig till seger, men 3.07 är helt enkelt orimligt spelvärt.

This is the stats tab
This is the post tip