En halv rond tog det ungefär. Sen hade bigi boi vänt ryggen mot Volkov och blev räddad av domare Dean. Att så många kritiserade domslutet är för mig ett stort frågetecken. I natt är det ny gala med spännande matcher. Jag tycker att gammelgubben till mästare, Glover Teixeira, är spelvärd som vinnare mot Jiri Prochazka till 2.71 på Pinnacle .

Brassen Glover får väl antas ha ett av de tjockaste pannbenen i hela organisationen. Han har gång på gång trotsat oddsen och till slut erövrat titeln mot Blachowicz, vilket alla som följer mina rekar kunde profitera på. Teixeira är tämligen komplett, har en armeringsjärnhaka och verkar ha två släggor till knogar. Allt är bara så brutalt hårt. Just i denna match borde han dock rimligtvis vilja ta det till canvasen då Glovers BJJ inte är att leka med, samtidigt som motståndet är rätt oprövad där.

Antagonisten i natt är alltså Jiri Prochazka som ändå får anses ha gjort kometkarriär. Han har avslutat Ozdemir och Reyes på imponerande vis och har striking som är fascinerande oortodox. Jag tycker dock att han håller händerna väldigt lågt och det är något Glover borde kunna utnyttja. Tjecken har dessutom, som skrivet, aldrig testats på marken och att då ta sig an någon som hör till toppskiktet inom gebitet i en titelmatch potentiellt över fem ronder, ja, jag tycker det borde bli besvärligt.

Det finns naturligtvis en risk att Prochazka bara är för stark och får ligga på en skön distans. Då vinner han också matchen. Förhoppningsvis gör dock den svaga guarden att Glover kanske knäpper in en höger, får tjecken i lite gungning och kan dominera matchen på marken. Hursomhelst är 2.71 spelvärt och jag plockar det direkt. Möjligen i kombination med Weili till dryga 1.64 som bara borde vinna.

This is the stats tab
This is the post tip