Tyvärr, tyvärr blev det torsk för Challe föregående helg. Inför matchen hade jag två farhågor och man kan väl säga att båda besannades. Oliveira gick ner ganska lätt efter en högerkrok i andra ronden och hade framför allt som förutspått väldigt svårt i clinch. Det var dock överraskande att Makhachev klarade sig så bra stående, men man ska nog inte underskatta faktorn att Oliveira inte mött southpaws i någon stor utsträckning. Vidare så valde TJ Dillashaw att ta pengarna och samtidigt skicka ett finger till oss som bettar, till köpare av PPV:n och till publiken som trodde en fantastisk gala skulle toppas med ett mäktigt co main event. Detta då han ställde upp med en axel som poppat 20 gånger sen april och åkte ur led typ 10 sekunder in i fighten. Han fick en del hyllningar för tuffheten i att dra tillbaka den själv och kriga på vilket naturligtvis är imponerande, men det lämnar ändå mig med en väldigt besk smak. Jag tycker det finns tydliga incitament för UFC att bötfälla på något sätt. Inte minst för spelsäkerhetens skull. Dariush var sen precis så bra som väntat och vann till dryga 3x.

Vad gäller mitt hypotetiska experiment med att bara spela underdogs i 9 angivna matcher så hade det gått ganska precis break even. Samtliga av de favoriter som vann på underkortet tog segern på domslut och det ger en hint om hur jämna matcherna faktiskt var. Sen var O´malleys seger mot Yan till 3.5x i ärlighetens namn något diskutabel.

Till helgen är det en jämförelsevis torr gala, men där det ändå finns värde i två matcher. Jag spelar Khalil Rountree som vinnare till 2.53 och Calvin Kattar till 2.04. Båda på Pinnacle .

Rountree inbringade deg som underdog till oss på R & K i sin näst senaste match mot Bukauskas men har historiskt sett presterat lite ojämnt i UFC. Han gjorde dock förändringar i sin träning något år tillbaka och har sett ut som en rund miljon sedan dess. Det handlar om en striker med mäktig kraft och hänsynslös attityd. Det finns uppenbara luckor men motståndet till helgen borde vara synnerligen passande.

För det står Dustin Jacoby som faktiskt är obesegrad i UFC så här långt. Även här handlar det om en kickboxare med mycket kraft och han har testat på tungvikt tidigare i karriären. Tidigare motstånd är inte särskilt meriterat, även om det ska sägas att han slagit Oleksiejczuk som i sin tur besegrat Rountree pre nämnda träningsförändringar.

Jag tycker att matchen är helt jämn på förhand så därför blir det självklart att spela till så givmilda odds som 2.53. Vill man safta på lite extra verkar Rountree på avslut hamna kring 4x och det lockar också.

Det är lite liknande resonemang till den andra matchen som är spelvärd i galans main event där spelet alltså blir Kattar som vinnare. Arnold Allen har också gått rent i UFC hittills men nu är motståndet några nivåer upp. Mest meriterande segern kom senast mot en helt dränerad Hooker som är stor redan i lättvikten men då alltså försökte sig på fjädervikt. Kattar har å andra sidan mest mött tuffast möjliga i divisionen. Han fick regelrätt stryk mot Holloway, kom tillbaka och stoppade hypetåget Chikadze med besked, för att senast torska en jämn match mot Emmet på delat domslut.

Båda dessa vill stå upp och fightas, men de skiljer sig ändå åt en del. Kattar kliver in och skickar volym medan Allen är mer rörlig med mycket riskminimering. Jag tror dock inte han kommer kunna fly undan Kattars press i fem ronder och att det kommer bli för mycket att hantera. Klart spelvärt till 2.04.

This is the stats tab
This is the post tip