Om senaste numrerade galan var en succé med en fin dubbel till knappa 6x så var föregående helg ren misär. Witt fick precis den förutspådda matchutvecklingen med flera nedtagningar, men lyckades inte omsätta det till någonting av värde och körde in i Elofsson-väggen någon minut in i andra ronden. Hermansson var en ännu större besvikelse och vevade helt omdömeslöst mot en smart Strickland. Sällan man har sett någon ha en träffprocent kring 25. Så är det ibland och bara ta nya tag. Till helgen är det UFC 271 med ett par hypade matcher, men jag hittar bästa spelet på underkortet. Matt Schnell spelas som vinnare mot Alex Perez till mycket fina 4x på Pinnacle .

Alex Perez är en duktig och ganska komplett fighter. Brottare i grunden men även visat sig bra stående. Han har mött bättre motstånd än Schnell om man ser till flugvikten och enbart torskat mot de allra bästa i Benavidez och Figueiredo senare år. I matchen mot den senare såg man dock en klar lucka i BJJ:n och försvaret mot brassens giljotin andades panik snarare än något annat.

Just där finns också en rejäl styrka hos Matt Schnell. Han har andra snabbaste submission i flugviktshistorien och den kom från ryggläge så det är inte nödvändigtvis en nackdel om Perez nu lyckas med någon nedtagning. Amerikanen är också en underskattad boxare och flyttar fötterna väldigt bra. Tror alltså inte att Perez kommer ha så stor lycka med bensparkar som var fallet mot Formiga.

Ytterligare en aspekt som talar för Schnell är att han också testat på och klarat sig bra i bantamvikt. Han har alltså en ganska stor ram för flugvikten, medan helgens motstånd ser förhållandevis liten ut. Perez har dessutom inte gått match på snart ett och ett halvt år, vilket kan få lite varierande effekt, men vanligtvis ändå är en nackdel.

Allt som allt är det ett orimligt stort favoritskap i en på förhand ganska jämn match så jag spelar utan att tveka. Det finns också fler underdogs med bättre segerchans än vad oddsen ger sken av så jag kommer nog även testa bygga ihop något kul till liten insats med Tai Tuivasa, Nasrat Haqparast och Jared Vanderaa.

This is the stats tab
This is the post tip