Anders valde en helt bisarr matchplan och Pereira var nära, men tjurskallen Ponzinibbio visade sig väl precis så där svåravslutad som kunde befaras. Resultaten vill inte skjuta fart hittills 2022, men en BE-stretch över 16 matcher kanske man behöver kunna leva med. Senarenämnda matchen som sådan blev i alla fall underhållande och tror Pereira kan ställa till lite riv i divisionen om han stärker konditionen. Inte första gången han tappar allt initiativ efter 8-9 minuter och de tuffare matcherna går som bekant 25 minuter.

Till helgen är det läge att försöka sänka UFC:s enda svenskryska filmreferens – Alexander Volkov. Jag spelar Jairzinho Rozenstruik som vinnare på TKO/KO till ganska fina 3x hos Pinnacle .

Hela tungviktsdivisionen kommer nog alltid gå lite på tomgång så länge de riktiga sherifferna mest bidar sin tid. Ngannou återhämtar sig från operation, Stipe är brandman och JJ kan lika gärna snart sitta i finkan som göra tungviktsdebut. Kul dock med Aspinall och Gane på framåtmarsch i alla fall. Helgens main event står mellan två fighters som verkligen blandat prestationerna.

Drago har ena matchen kunnat plocka isär motståndet tack vare sin enorma räckvidd, för att nästa bli fullständigt utsläckt. Jag tycker att denna match påminner en del om Lewis-matchen. Volkov kommer sannolikt försöka ligga på distans, sparka frontkicks och så bara minimera riskerna. Med andra ord precis som mot the black beast. Problemet är att han med ryska ögon inte har tillräcklig rörlighet över tre ronder att helt undvika faran, än mindre över fem.

Motståndet till helgen har nämligen en likvärdig explosivitet som Lewis. Jag tycker dock Rozenstruik sett nästan strykrädd ut efter matchen mot Ngannou och att själva viljan eventuellt kan ifrågasättas. Denna matchning är dock en dröm då Surinamesen inte möter samma ko-kraft och mer kan fokusera på att använda sina egna styrkor. Det är dessutom något av ett vägskäl då han fortfarande har åldern för sig i sammanhanget av tungviktare och ändå har bra potential. Gane var lite för svårlöst ekvation, Blades för stark brottare och Ngannou bara sprang igenom honom. Nu blir det ändå lite enklare.

Jag tror vi kommer se en match där Volkov har det ganska behagligt på distans i första två ronderna. Sen kommer det bli enklare för Jairzinho att komma nära och då kommer avslutet ligga på lut. Att då matchen skulle pågå i fem ronder borde vara osannolikt. Det blir i alla fall högt med 3x och jag hoppas på liknande matchutveckling som Rozenstruik hade mot Overeem då det var lights out med fyra sekunder kvar.

Tycker även det verkar väl högt med 4.15 på Ige mot Evloev och kommer nog ta med den på något sätt. Evloev hade ändå problem med Lentz (split decision) och Ige är betydligt bättre. Bara osäker på hur bra match detta är stilmässigt för honom.

This is the stats tab
This is the post tip