Vi har ju alltså en kanongala natten till söndag med flertalet spännande matcher. Många verkar vilja gå på Whitaker i main event men ser inte många sätt han ska slå Adesanya på, även om han väl inte lär hetsa fram likt en tjur som senast. Tyvärr är vinstoddsen på Nigerianen långt ifrån lockande, men jag har hittat en annan riktig stänkare i hans lagkamrat, Mike Mathetha, som spelas till maffiga 3x hos Pinnacle .

Blood diamond är en ny bekantskap för UFC-publiken, men en titt i UFC:s motsvarighet till lopparkivet visar upp vass och oortodox kickboxning. Rapporterna från lagkamraterna, bland annat då just Adesanya, är väldigt starka och vittnar om en fighter med skyhög potential. Bryter man ner det i detaljer så är det alltså en striker som kan avsluta matcher på många olika sätt. Jag tror också att typen av motstånd passar väldigt bra.

Jeremiah Wells har inte heller något UFC-facit att tala om. Han har hunnit med en match i organisationen och imponerade då mot Warlley Alves i en match som tog slut snabbt. Amerikanen går framåt med en rejäl press i syfte att låta styrkan tala. Detta får dock konsekvensen att försvaret kanske inte är högsta prioritet och det borde kunna bli kostsamt mot en striker av Mathethas kaliber.

Självklart är denna rek kombinerat med viss försiktighet, men det finns egentligen alla förutsättningar för att ta betalt i tidigt skede av Mathethas UFC-karriär. Detta skulle kunna vara en stjärna i vardande och sparringmässigt lär han stå sig extremt bra. Adesanya står i en helt egen klass vad gäller just kontringar mot hårt pressande motstånd. Att då få 3x mot en fighter som blott har en dryg rond i organisationen i erfarenhetsbanken, ja det är en chans som måste tas.

This is the stats tab
This is the post tip