Minipluss förra helgen i något som väl var en ren kavalkad i episka matcher. Marlon Vera avslutade Frankie Edgar till slutliga 3.40, men tyvärr fick Bobby Green en lidnersk knäpp med första avslutet på åtta år samtidigt som Colby på något mirakulöst sätt överlevde nedslagningen i andra ronden. Det kändes nära full pott, men så blir det som bekant inga harar på matbordet.

Mindre spektakulärt men icke desto mindre spännande kort har vi ikväll, där starttiden är värd en extra observation. Divisionens GOAT ska upp i main event, i vilket vi måste försöka fälla, men först ut spelas Khaos Williams som vinnare mot Miguel Baeza till 2.20.

Khaos är en fighter med ordentligt löd i nävarna och som ändå har ett par imponerande segrar i bagaget. Jag tänker främst på avsluten mot Alhassan och Morono, där den senare ju ändå besegrat både Cerrone och Zawada. Det är inga konstigheter när Williams kliver in till match. Han siktar på stående och att attackera så hårt som bara är möjligt. Kvaliteten på marken är sisådär, men tycker att nedtagningsförsvaret sett ganska solitt ut med starka höfter. Jag förutsätter därför att matchen hålls på fötterna och där är Khaos bättre med fler och framför allt hårdare vapen.

Baeza är lite rangligare i kroppstypen och har svart bälte i BJJ. Jag tror därför han säkert skulle vilja ta ner Williams, men att han inte har styrkan för det. Det syntes också i matchen mot Ponzinibio att han är öppen för att hålla matcherna stående och väl där blev han dominerad, förvisso mot en bra brawler. Trots att Baeza är längre i kvällens match ligger han under i räckvidd och det säger naturligtvis lite om kroppsramarna hos de båda tävlande - indirekt även om den inneboende slagstyrkan.

Tror alltså vi kommer få se en underhållande match stående där Khaos är skickligare och starkare. När det då erbjuds 2.20 så är spelvärdet högt. Kvällens bästa spel hittas på underkortet (se https://www.rekatochklart.com/speltips/annat/moises-alvarez-54422/) men tycker inte detta är så mycket sämre.

--

Main event var det också. Max Holloway ska alltså möta Yair Rodriguez i något som har alla förutsättningar när det kommer till underhållning. Visst, Blessed är ett unikum i sin boxning och såg fenomenal ut senast, men det är liksom ingen godtycklig Jean Claude Van Damme-entusiast han möter. Yair Rodriguez är en mexarhårding med massor av verktyg i bältet. Vem minns inte avslutet mot TKZ, bara som exempel? Ändå dras Holloway upp till Amanda Nunes-siffror och det blir naturligtvis helt orimligt.

Jag tror Holloway nöter isär Rodriguez om det börjar gå iväg mot de senare ronderna. Även att han vinner fler än hälften av gångerna. Det är dock inte på något sätt motiverat med häpnadsväckande 6x som vi får just nu på Pinnacle . Sex gånger degen på en irrationell och påhittig Yair med en mexares traditionella stryktålighet, ja det måste bara spelas, om än till en mindre peng. Kommer även hålla ögonen på odds för att matchen går tiden ut, då det trots allt är fjädervikt och även Holloway visat sig ha en rätt betongförstärkt haka.

This is the stats tab
This is the post tip