Efter den odugliga söndags-bongen känns det bara skönt att stirra in sig i en ny EU-lapp och skaka av sig helgens misär. Landslagen är i farten och vi öppnar med ett tämligen ointressant möte från Friends Arena då Sverige och Moldavien ska slåss i en träningsmatch inför närmast sörjande. Vilken väg vill vi vandra i Solna är en stor fråga. Ytterligare en handfull megafavoriter står på menyn dagen till ära och kruxet blir givetvis att klura ut vilka av dessa som går att fälla.

Spela Tillsammans gör vi även denna gång och ett system kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Andelar för 104 kronor/st finns att lägga vantarna på. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar går att knipa. Givetvis är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda ut när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 18:59

1. Sverige - Moldavien 1X2

Det är mörkgrått runt Janne och gänget. Chansen till EM-spel kommande sommar är noll och Moldavien hemma på Friends inför “tomma läktare” känns totalt ointressant. Isak och Sema har fått kasta in sina handdukar. Bortanationen har, hör och häpna, betydligt vassare möjligheter att tråckla sig vidare till slutspelet i sommar. Vinster mot Färöarna och Polen i grupp E sätter moldaverna i en sits där allt finns i egna händer inför de sista tre omgångarna. Anmärkningsvärt givetvis men landet som fotbollsstat har blivit bättre och defensivt har Serghei Clescenco satt en stabil prägel på sitt lag. Att blågult lirar runt 1,10-1,20 i odds early är i mina ögon anmärkningsvärt och smått otroligt. Det här kan gå hursomhelst. Gardera mer än gärna hela vägen över.


2. Kroatien - Turkiet 1X

Bortom usla Lettland så är grupp D i EM-kvalet vidöppen. Fyra nationer huserar inom tre poängs marginal där kroaterna i form av en match mindre spelad sitter i förarsätet. Vida, Modric, Kovacic och övriga i den vitröda Balkan-dressen ska stå som favoriter hemma mot Turkiet men vi kan ändå inte helt förbise tappen av skadade spelare som bland annat Perisic och Kramaric. Turkarna gav onödigt bort poäng (1-1) hemma mot Armenien vid förra samlingen och läget är således en aning pressat. Truppen är välpolerad trots allt, Calhanoglu och gänget ska ha okej möjlighet att skörda en pinne i Osijek. 1X är min allra första tanke.


3. Spanien - Skottland 1X

Skottland stormar mot EM. Britterna har gått rent så långt och kan, vid rätt resultat denna afton, göra sig helt klara för sommarens fotbollsfest. Nu tror jag inte så blir fallet. Spanien fick på läppen av kiltälskarna uppe i Glasgow tidigare i år men nu är det spansk Sevilla-mark som gäller och här kommer vi få se en enkelriktad tillställning i mångt och mycket. La Roja ståtar med ett sylvasst lag. Rodri, Morata, Carvajal med många fler ska leda värdnationen framåt och jag tror inte att ett i grunden något sämre Skottland orkar hela vägen. Krysset är ett lyxtecken att plocka med enbart om stålarna räcker.


4. Cypern - Norge 2

I samma grupp som Skottland och Spanien huserar så finns även dessa båda gäng. Norge öppnade kvalet med att nypa en av nio poäng för att därefter skörda två raka vinster mot Cypern samt Georgien. Haaland hålade givetvis i båda nyss nämnda bataljer och den gigantiska City-strikern, tillsammans med bland annat Sörloth och Ödegaard, ska givetvis skölja över ett mycket tveksamt Cypern. Öborna har varit helt utan chans i kvalet och står fortsatt på noll. Mycket trolig tvåa i Larnaca.


5. Färöarna - Polen X2

Håkan Ericsons färöiska landslag har inte kunnat utmana på samma sätt som jag kanske trott i tämligen mediokra grupp E. Öborna befinner sig som jumbo med en inspelad poäng på fem matcher och risken är stor att värdarna kliver av kvalet utan en enda seger. Polen på Tórsvöllur blir en ny utmaning. Gästerna har till denna samling fått nytt styre vid sidan av planen efter att Fernando Santos fått foten. Polackerna sitter i en mycket knivig sits och behöver troligen vinna denna fajt för att inte uppförsbacken ska bli alltför omöjlig att bestiga. Att Lewandowski är utanför truppen skadad gör ändå polackerna rejält försvagade i framkant. Att lämna tvåan utan stödhjul vid 80-85 procent är således inget alternativ. Är det någonstans som Färöarna nyper sina pinnar är det hemma och krysset ska därför tidigt hakas fast.


6. Albanien - Tjeckien 1X2

I en svagt haltande tabell befinner sig Albanien som ledare av grupp E. Starkt jobbat av värdnationen som bara förlorat mot Polen. I ett vändande möte mot Tjeckien räddade Bajrami Balkan-grabbarna efter ett mäktigt 1-1-mål i Prag som i slutändan också blev slutresultatet. I Tirana är allt som oftast hemmalaget bättre än ute på vift så tjeckerna är varnade. Sett till trupperna i stort är det ändå inget tvivel om att jag håller bortalaget högre. Soucek är en världsspelare, Cerný, Cvancara och Kuchta är tunga pjäser som kommer ställa drösvis med frågor till albanernas backar. X2 först men finns stålarna täcker jag hela vägen över.


7. Andorra - Kosovo X2

Två herrskap som hittills inte förmått sig vinna någon kvalmatch i grupp I traskar ut i Andorra la Vella för strid. Andorra hade jag inga större förväntningar på inför kvalet. Mikronationen har visserligen förbättrat sitt spel och utmanar numera de sämre landslagen men mot bättre motstånd är det fortsatt stor skillnad. Kosovo å sin sida hade absolut chansen att ge sig in i topp 2-diskussionen i år men spelet har inte funkat och möjligheterna att ta sig till sommarens slutspel är lika med noll. Med Muriqi, Rashica, Vojvoda, Aliti med flera i truppen finns ändå stjärnor som på egen hand ska kunna bidra med kvalets första seger. Målfattig dust med gästande fördel. X2 räcker.


8. Israel - Schweiz 2

LOTTAS - Med tanke på oroligheterna i landet så kommer matchen mellan Israel och Schweiz att lottas. Bollfördelningen innebär 19-24-57. Möjligen hittar vi en del spelvärde till höger framåt spelstopp men orkar vi verkligen ryka på en lott? Utgå från höger.


9. Colombia - Uruguay 1X2

I Sydamerika är det VM-kvalet som gäller för fullt. Colombia grejade fyra av sex pinnar vid septembersamlingen. Chile och Venezuela fick lämna ifrån sig poäng till de så kallade kaffeodlarna. Inför Uruguay hemma så kommer varken Medina, Munoz, Mina, Cuadrado eller Lerma till spel. Det är tämligen tunga tapp. Uruguay å sin sida trivs klart mycket bättre hemmavid men har gjort ett par riktigt fina bortamatcher mot Colombia de senaste åren och med Marcelo Bielsa som tämligen färsk coach för nationen så finns framtidstro. Jämn och spännande kamp står för dörren där X2 är en tidig tanke från min sida även om jag i slutändan troligen helgarderar i Barranquilla.


10. Argentina - Paraguay 1X

Argentina fick en kanonstart på kvalet i och med dubbla segrar och nollan bakåt intakt vid förra samlingen. Leo Messi har varit satt ur spel på slutet med en skada men ska enligt rykten finnas med i en tilltänkt startelva här. De regerande världsmästarna ser väldigt bra ut men måste denna gång försöka slå hål på en gästande försvarsmur av klass. Paraguay är givetvis helt inställda på att det är enbart hårt defensivt jobb och möjligen kontringar som kan ge framgång i Buenos Aires. Med Gómez som städgubbe bakåt och med Almirón, Sanabria med flera längre fram kommer besökarna absolut få sina möjligheter och helt såld på den hårt spelade ettan är jag inte. Kan vi nypa ett kryss till 10-15 procent vill jag gärna göra det.


11. Brasilien - Venezuela 1

Bongens bank finner vi däremot i Brasilien. Hemmanationen såg otroligt fina ut under förra samlingen och truppen är beklädd av stjärnor från topp till tå. Venezuela är en av nationerna som rankas allra längst ner i kvalet. De tillresta fick smaka torsk vid 14 av 18 tillfällen i kvalet till Qatar-22 och slutade därmed som jumbo. Venezuela lyckades inte nypa en enda poäng utanför sitt lands gränser och mot Brasilien finns inte en tävlingsseger så långt ögat kan nå. På Arena Pantanal är det knappast en fråga om brassarna vinner utan istället med hur mycket! Spika och gå vidare.


12. Bolivia - Ecuador X2

En defensiv katastrof. En tydlig och kort sammanfattning av Bolivias status under de första kvalmatcherna. Två raka förluster och åtta insläppta mål mot Brasilien och Argentina är svårt att snacka bort. Ecuador är ändå en enklare motståndare jämfört med nyss nämnda bjässar och på Hernando Siles Stadium uppe i bergen finns absolut chansen att störa. Félix Torres blev stor hjälte (två mål) för de tillresta häromsistens då Uruguay kunde besegras. En viktig skalp för Ecuador som besitter en riktigt spännande trupp med Valencia i fören som den stora stjärnan. X2 först och främst.


13. Chile - Peru 1X

Varken Chile eller Peru hade någon större framgång vid nationernas första framträdanden i kvalet. En av sex möjliga poäng spelades in på respektive nations konto och nu drabbar lagen samman på Estadio Monumental David Arellano. Hemmaplansfördelen i Sydamerika är allt som oftast extremt avgörande. Faktumet att gästerna aldrig vunnit en tävlingsmatch på chilensk mark gör detta ännu mer tydligt. Jag diggar dessutom chilenarnas trupp, trots en något ålderstigen sådan. Medel, Sánchez och Aránguiz är ett axplock av klass. Någon sprudlande målfest är det inte tal om såklart och med 1X tror jag vi sitter kanon i båten.


Kupongens kassaskåp!- Brasilien

Bongens tyngsta favorit är också den allra mest givna. Brasilien kommer inte ge Venezuela skuggan av en chans hemma. Ettan är bergsäker.

Varningens finger!- Moldavien

Jannes gäng spelar helt utan självförtroende och mot ett för stunden tämligen välmående Moldavien ser jag ingen som helst anledning att lämna blågult ensamt, åtminstone inte innan elvorna presenterats. Mycket spännande tvåa.

1. Sverige - Moldavien 1 X 2
2. Kroatien - Turkiet 1 X 2
3. Spanien - Skottland 1 X 2
4. Cypern - Norge 1 X 2
5. Färöarna - Polen 1 X 2
6. Albanien - Tjeckien 1 X 2
7. Andorra - Kosovo 1 X 2
8. Israel - Schweiz 1 X 2
9. Colombia - Uruguay 1 X 2
10. Argentina - Paraguay 1 X 2
11. Brasilien - Venezuela 1 X 2
12. Bolivia - Ecuador 1 X 2
13. Chile - Peru 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip