Årets stora fotbollsdag är här! Boxing Day innebär engelsk ligafotboll på menyn och Svenska Spel kryddar som alltid denna Stryktipskupong med massor av jackpot-stålar, 26 miljoner närmare bestämt! Jag har sedan SVS släppte bongen försökt staka ut en vinnande väg och har en grundrad tidigt i siktet.

Spela Tillsammans gör vi självklart igen och FYRA kuponger kommer att ligga öppet att ta rygg på för den som önskar. Ett gigantiskt undantag då jag vanligtvis vill fokusera på endast en eller två kuponger men då trycket är stort och omsättning samt jackpot kommer att vara magiskt tänker jag att fler ska få chansen att delta. Som alltid är det först till kvarn som gäller och totalt 50 andelar per lag som går att knipa. Andelar för 44, 104, 312 och 416 kronor finns!

Som alltid är nedan analys bara ett första utkast och andelsspelet kan komma att se helt annorlunda när det väl går live.

/RoK-Björnen

Spelstopp: 15:59

1. Manchester United - Aston Villa 2

Manchester United rullade en hel del boll utan större lycka i London senast. 0-2 i brakan mot West Ham var inte missvisande. Garnacho hade ett par lägen att pressa in en boll framåt men på det stora hela känns United extremt spretigt och uddlöst. Aston Villa mår extremt mycket bättre. Lejonen hade chansen att kliva upp i serieledning i föregående omgång men trampade snett hemma mot Sheffield United. 1-1 var trötta siffror på Villa Park. Trots detta så gillar jag besökarna mer på Old Trafford och när detta också är sista matchen för kvällen finns ett fint läge att nypa dit tvåan och bygga på med värdarnas +0,5-lina på Oddset som stöd om vi drar mot riktigt grova pengar. Given tvåa att öppna med.


2. Burnley - Liverpool 2

Liverpool är enda lag som bara torskat en match i seriespelet. Klopps röda sällskap var i mina ögon något bättre i seriefinalen mot Arsenal senast och 1-1-resultatet var, tycker jag, i underkant. Pool skulle haft en straff som jag inte riktigt fattar hur VAR kunde missa. Burnley roffade åt sig tre viktiga poäng i London. Fulham besegrades och nykomlingarna tog därmed extremt viktiga poäng i den tuffa bottenstriden. Rättvist på Craven Cottage var det kanske inte och mot ett i grunden väldigt mycket bättre Liverpool tror jag inte vi får se Burnley dansa hem med några nya pinnar. Mycket trolig tvåa.


3. Bournemouth - Fulham X2

Trots att Elanga skickade in 1-0 för Nottingham med en gubbe mindre på planen så orkade Bournemouth vända på steken och vinna med 3-2. Solanke målade djupt in på stopptid och körsbärens klättring uppåt i tabellen fortsätter. Starkt såklart men jag är ärligt talat inte förvånad. Fulham å sin sida har två raka nederlag med sig till sydkusten och det offensiva spelet har mattats av. London-klubben har, spelare för spelare, ändå en jämförbar startelva och här förväntar jag mig att spelvärdet kommer ramla över till höger. Orkar vi klippa bandet till ettan är frågan. Möjligen på de lite mindre kupongerna men vid större system är helgarderingen nödvändig.


4. Sheffield United - Luton 1X2

Sheffield United tog en mäktig bortapoäng mot Aston Villa i Birmingham. Stålstadens mannar var dock rejält nedspelade av bettingfolket och i paus kunde du fortsatt nypa raka ettan till 1,40 i odds (0-0). Det visar på hur The Blades värderas och att jumboplatsen ligger under Uniteds fötter av en anledning. Nykomlingsmöte på tur. Luton gästar Bramall Lane och The Hatters tog en mäktig skalp mot Newcastle senast. 1-0 på hemmaplan inför tusentals lyriska fans var en av klubbens kanske största framgångar någonsin! Skadeläget sticker inte ut åt något håll där möjligen Tom Lockyers hemska hjärtstopp mot Bourne för någon vecka sedan stärkt spelarna ännu mer. X2 vill jag tidigt få med även om alla tecken tidigt lockar.


5. Ipswich - Leicester 1X2

Wow! För mig är detta kupongens match. Toppmötet i The Championship mellan Ipswich och Leicester kommer bli en riktig höjdare och även om Traktorpojkarna, som hemmalaget kallas, fick en rejäl näsbränna mot Leeds senast (0-4) så är min spontana känsla att nykomlingarna från League One är på riktigt och att detta inte kommer upprepas nu. Chaplin och Hirst är en duo som traskat av ett par matcher i följd utan mål men det tror jag inte herrarna gör nu. Leicester befinner sig som herrar på täppan i tabellens topp och det mesta är frid och fröjd. Vid två av fyra tillfällen på rad har ändå rävarna lämnat ifrån sig poäng på resande tass och här är jag inte helt säker på att Premier League-mästarna från 2016 vinner. Gubba (etta-tvåa) eller helgardera gäller.


6. Birmingham - Stoke X2

Stoke svek oss i lördags. Jag hade faktiskt svårt att se Millwall ta poäng borta mot The Potters men Lejonen från London löste 0-0. Stoke fortsätter därmed också att spela av matcher utan att vinna. Nio raka (0-5-4) finns i trunken utan segrar för detta bortagäng som sedan en vecka tillbaka har Steven Schumacher som ny coach. Möjligen kommer detta ge effekt på kort sikt och i ärlighetens namn så skulle gästerna vunnit i helgen, sett till matchbilden. Birmingham blandar och ger. Trots 3-1-ledning borta mot Plymouth häromsistens så blev det till slut 3-3 mot nykomlingarna. Krystian Bielik drog dessutom på sig ett rött och spelar inte (avstängd). Orkar vi än en gång ta bortalagets parti? X2 är i alla fall min första tanke.


7. Coventry - Sheffield Wednesday 12

Fyra raka matcher har Coventry nu fått med sig poäng ifrån. 3-0-segern mot Sunderland häromsistens var däremot en direkt märklig historia. Halvtimmen innan avspark ramlade oddset på Sunderland ner rejält. Ettan på Stadium of Light droppade nära 30 punkter och undertecknad fick givetvis en tung feeling för spikettan. Efter 90 minuter så hade Coventry triumferat med 3-0 på bortaplan, trots att spelet dominerades av The Black Cats som skapade massor av chanser utan att lyckas få hål på Collins i buren. Sheffield W hemma väntar. Nykomlingen från stålstaden har fått upp lite ånga i botten och vunnit tre av fem matcher i följd. Visst köper jag de himmelsblåas favoritskap men när vi närmar oss 65-70 procent på ettan är jag däremot inte alls intresserad av att gå kort om tecken ifall stålarna finns. Etta-tvåa är min första tanke där Wednesday mycket väl kan stanna runt 15 magiska procent.


8. Huddersfield - Blackburn 1X2

Huddersfield kunde inte följa upp rånet i London (1-1 mot Millwall) med någon triumf senast. 0-2 i brakan mot Norwich var en planenlig torsk och jag är förvånad av att Hudds skapar så lite kvalitativa chanser framåt. Blackburn på John Smith's Stadium blir däremot en oviss historia. Spelare för spelare är gästerna vassare men formen hos Tomassons gäng är usel. Tre av 15 möjliga poäng har spelats in på slutet och sättet som de tillresta tappade 1-0 hemma mot Watford på (två påsar i gumpen under matchens sista tio) är något av ett bottenlagsbeteende. Rulla ut stora mattan och helgardera.


9. Hull - Sunderland X2

Sexan mot nian strålar samman. Hull kan blicka tillbaka på en riktigt vass höst och Tigrarna har överpresterat något. Sunderland å sin sida har en godkänd period i ryggen även om The Black Cats föll ihop hemma mot Coventry senast och inte alls kom upp i nivå. Ett återkommande inslag hos gästerna är också ineffektivitet i offensiv box. Besökarna är trots allt ett av lagen i ligan som under längre perioder visar bäst underliggande nuffror. Något som fortsättningsvis också gör att jag gärna tar rygg på Michael Beales herrskap. Traskar ettan över 50 procent är det sista tänkbara inslaget på mina kuponger. Värdet faller till höger.


10. Rotherham - Middlesbrough 2

2-1 borta mot Swansea följdes upp med en fin 1-0-skalp mot WBA. Boro har fått ny luft under sina vingar och avståndet till både West Bromwich och Hull på femte respektive sjätte plats i tabelltoppen är tre ynka poäng. Rotherham står för motståndet under Boxing Day. Ligans sämsta lag som visar upp elva matcher i följd utan seger. The Millers är uddlösa framåt och har inte heller någon defensiv att tala om. Mot ett välmående bortalag har jag väldigt svårt att se Viktor Johansson och hans lagkompisar få med sig några poäng. Tvåan först där möjligen krysset ackompanjerar riktigt stora system.


11. Southampton - Swansea 1X

Swanseas 2-1-seger mot Preston i veckan satt galet hårt åt. Hjälten Jamie Paterson pressade in två mål för svanarna där segermålet nöps dit sent in på stopptid. Starkt av walesarna som denna gång ändå kommer få svårt att vinna. Southampton vägrar förlora just nu och The Saints tog en finfin 1-0-skalp borta mot ett pånyttfött QPR i den 23:e omgången. På hemmaplan kan också sydkustklubben visa fem raka vinster och 12-2 i målskillnad. En trend som troligen byggs på nu. Ettan kritar vi ner först.


12. Watford - Bristol City 1X2

Det har inte varit tal om någon klassisk Watford-panik i år då spelet under delar av hösten hackat. Bålgetingarna har för en gångs skull arbetat mer metodiskt och långsiktigt. Valérien Ismaël har fått sitta kvar på sin tränarpost trots att det delvist blåst kalla vindar. Inför Bristol hemma har de gulklädda två raka vinster med sig och saknar bara ett par pinnar för att bestiga topp 6 som i slutändan skulle innebära playoff-spel. Bristol City besöker Vicarage Road. Ett gäng tillresta City-spelare som också traskar ut med två raka vinster i bagaget och ett spel som för stunden ser spännande ut. Slitvargen Cameron Pring låg bakom dubbla assist till 2-2 och 3-2 mot Hull senast och här vill jag flagga för gästerna som ser ut att underskattas av det svenska folket. Trampar ettan upp mot 55 procent är det tidigt garderingar som krävs.


13. West Bromwich - Norwich 1X

Vi går i mål på The Hawthorns med en riktig höjdare. Norwich har fem raka matcher med poäng. Det som däremot sticker ut är gästernas tämligen mediokra spel bortom Carrow Road. Bara tre vinster på hela säsongen utomsocknes är anmärkningsvärt ur en negativ synvinkel. WBA å sin sida ramlade tillbaka i lite gamla synder i och med 0-1:an i baken mot Boro senast. Offensiven såg bitvis stendöd ut på Riverside. På eget gräs är däremot West Bromwichs framgångar många och bara två gånger under hösten har Carlos Corberáns mannar traskat av hemmagräset utan pinnar. 1X öppnar.


Kupongens kassaskåp!- Liverpool

Liverpool håller hög klass i år och ska kunna pressa in en trepoängare trots bortaspel på Turf Moor. Burnley håller inte riktigt klassen.

Varningens finger!- Sheffield Wednesday

Coventrys seger mot Sunderland senast gör att det svenska folket pressar upp ettan till skeva höjder. Sheffield är inte så tokiga och ska absolut kunna utmana på bortaplan. Mycket trevlig tvåa.

1. Manchester United - Aston Villa 1 X 2
2. Burnley - Liverpool 1 X 2
3. Bournemouth - Fulham 1 X 2
4. Sheffield United - Luton 1 X 2
5. Ipswich - Leicester 1 X 2
6. Birmingham - Stoke 1 X 2
7. Coventry - Sheffield Wednesday 1 X 2
8. Huddersfield - Blackburn 1 X 2
9. Hull - Sunderland 1 X 2
10. Rotherham - Middlesbrough 1 X 2
11. Southampton - Swansea 1 X 2
12. Watford - Bristol City 1 X 2
13. West Bromwich - Norwich 1 X 2
Till Svenska Spel Sport & Casino →
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100
This is the stats tab
This is the post tip