Dagens Dubbel körs denna torsdag på Åbytravet i Mölndal och jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket ger totalt sex kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Åby 18/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Auto

4 Macahan hade en fin debutsäsong i fjol som treåring då han på elva starter var bland de tre främsta i sju av dessa och tog fyra segrar. Han tog sig till finalen av Kriteriet men fick där ingenting med sig, men visade ändå att han ska tas på allvar i försöket. Han har fått två lopp i kroppen i år och fick senast göra grovjobbet utvändigt ledaren större delen av loppet och höll då godkänt till en andraplats. Hans form bör komma allt mer och från ett fint utgångsläge här så bör kusken Dwight Pieters kunna köra sig till ledningen kort efter start och om det lyckas så blir taktikvalet sedan intressant då det finns dubbla open stretch på Åby, men oavsett resa i den främre träffen så tycker jag att detta ser ut som en passande uppgift.

3 Eclipse As är en italienskfödd herre som hade en bra första säsong på tävlingsbanan ifjol då det blev åtta pallplaceringar på tolv starter varav fyra stycken segrar. Han årsdebuterade i år i slutet av mars och gick då fram utvändigt ledaren inför slutvarvet och drog fram en fin häst i rygg som han sedan inte kunde svara över upploppet och han fick nöja sig med andraplatsen. Det loppet kommer att föra fram han en bit inför den här starten och från ett fint utgångsläge så bör kusken Ulf Ohlsson kunna ge Eclipse As en resa i ryggar den här gången och om det bara stämmer lite så blir han segerfarlig.

10 Immortal Doc visade fin kapacitet redan som tvååring och utvecklades fint under fjolåret med då han sprang in över en miljon kronor. I år har det blivit en start och det i slutet av mars då han mot ett rätt så tufft motstånd fick en fin resa i ryggar och avslutade sedan när luckan väl kom över upploppet mycket bra fram till en tredjeplats och han klockades då till 1.09.3 sista 700 meterna. Efter den optimala årsdebuten så ska nu fyraåringen vara rejält framflyttad inför den här starten och om kusken Carl Johan Jepson kan komma igenom hyggligt här från start tillsammans med Immortal Doc så tål han att göra en del grovjobb själv om så behövs och man ska räknas tidigt här.


Min Vinnare: 4 Macahan

Spets efter 500m: 4 Macahan

Skrällen: 2 Katzenjammer

Rankingen: A: 4,3,10 B: 2,7,5 C: 6,9,8DD-2 2140m Auto

6 FriendOfThePhantom är ett löfte som fortsatt är obesegrad efter fyra starter i karriären. Två av dessa har hon gjort i år och senast på Solvalla så blev det väldigt enkelt efter att ha tagit hand om ledningen från start och sedan efter att ha fått bestämma i ett rätt så lagom tempo så lämnade hon sina konkurrenter över upploppet till en mycket enkel seger. Känslan är att hon tar rätt så rejäla kliv i sin utveckling för varje start som hon gör och man har inte fått se någon botten än i henne. Här möter hon sitt tuffaste motstånd hittills i karriären och hon kommer verkligen att få kämpa, men jag gillar verkligen hur hon har sett ut i loppen och trots att hon går upp i klass så har jag svårt att gå emot en obesegrad häst och därför så får FriendOfThePhantom förstarösten här.

4 Larah Westwood var igång redan som tvååring och vann lopp men det var förra året som hennes utveckling tog rejält med fart då hon sprang in över 1.5 miljoner kronor och var en av förhandsfavoriterna inför Oaks där hon svek i försöket. Hon har fått två lopp i kroppen i år där hon inte haft så mycket att säga till om, men känslan är att hon har behövt dessa loppen i kroppen för att komma i form inför en viktigare uppgift som den här. Här startar hon från ett passande startspår som kusken Magnus Djuse kommer att försöka utnyttja då hon är snabb ut den första biten och den givna taktiken är att försöka nå till ledningen och sedan köra där. Om det sedan inte kostar allt för mycket för Larah Westwood att komma till front så leder hon det här loppet mycket länge och är given på kupongen.


Min Vinnare: 6 FriendOfThePhantom

Spets efter 500m: 4 Larah Westwood

Skrällen: 3 Monrose Wine

Rankingen: A: 6,4 B: 1,7,3,10,11 C: 2,5,9,8Lycka till!

Christoffer