Dagens Dubbel körs denna torsdag på Åbytravet i Mölndal och jag spelar en rak dubbel denna afton till bra odds.


Dagens Dubbel-Förslag Åby 23/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 2140m Volt 

8 Make It Schermer är en herre med skyhög kapacitet men som många gånger har haft svårt att hushålla med krafterna då han har lätt att hetsa upp sig under loppen. I år har han dock sett lite mer harmonisk ut och då har han på tre starter tagit två segrar och en tredjeplats. Senaste segern kom i senaste starten som var i början av maj då han efter att ha startat med 20 meters tillägg kom fram i fjärde par utvändigt och efter att ha gått på ute i spåren 700 meter före mål så avslutade han mycket bra och kunde avgöra loppet till sin fördel kort före mål. Formen kommer allt mer med dessa loppen i kroppen och även den här gången ser uppgiften väl tilltalande ut då han trots att han startar med 20 meters tillägg nog kan sitta i ledningen efter ett par hundra meter då han startar från ett optimalt startspår och har även en startsnabb kusk i Carl Johan Jepson bakom sig. Prio ett är dock för han att gå felfritt här och när han gör det som han gjort på slutet så har också resultaten varit mer jämna och känslan är mer att Make It Schermer tävlar mot sig själv än motståndet här som är klart överkomligt och segerchansen ska vara god.  

2 Labyad Bros hade ett klart bra år förra året då det på tretton starter blev sex stycken segrar. Han gör här årsdebut efter mer än fem månaders vila från tävlandet men rapporterna säger att han håller fin form då han sköter träningen på ett bra sätt. Utgångsläget här passar fint och dessutom så blir det barfota runt om vilket är optimalt för sexåringen och om kusken och tränaren Johan Untersteiner kan bjuda sin adept på en vettig resa här så har Labyad Bros en fin avslutning att tillgå och ska normalt räcka långt. 


Min Vinnare: 8 Make It Schermer 
Spets efter 500m: 8 Make It Schermer 
Skrällen: 2 Labyad Bros 
Rankingen: A: 8 B: 2,3,1,6,11,4,5 C: 7,9,10


DD-2 2140m Auto 

1 Ultra Violet hade en oerhört fin utveckling under förra året då det på elva starter blev sex segrar och en andraplats samt över en halv miljon kronor intjänat. I år har hon inte alls fått det att stämma då hon har galopperat i samtliga tre starter och stallet har varit väldigt frustrerade över att framgångarna uteblivit hittills då hon känns väldigt stark och fin i träningen. Hon har inför detta fått en tävlingspaus på 1.5 månad och är uppfräschad så en fin insats hoppas man på förstås här från stallet. Innerspåret bakom startbilen är inget hon kan utnyttja, men en fin resa bör hon kunna få härifrån och hon tål även att göra en hel del grovjobb själv om det behövs och om Ultra Violet kan hitta tillbaka lite till det hon visade under fjolåret så ska detta normalt sett vara en bra segerchans för henne. Jag spikar! 

5 LaFerrari Dimanche visade väldigt fint kunnande som tre och fyraåring innan det blev en mellansäsong förra året med endast fyra starter där hon fick med sig en tredjeplats som bäst. I år har hon startat mer kontinuerligt då det på sju starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger och hon har matchats i rätt så tuffa sällskap under hela året. I senaste starten så provade man en amerikansk sulky vilket inte riktigt funkade och då galopperade hon efter ett par hundra meter så därför återgår man nu till en vanlig vagn. Utgångsläget är fint och med lite ojämnt startsnabba hästar invändigt om henne så tror jag att LaFerrari Dimanche kommer till ledningen här och väl i den positionen så kan hon mycket väl leda det här loppet hela vägen om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 1 Ultra Violet 
Spets efter 500m: 5 LaFerrari Dimanche 
Skrällen: 9 Jello W. 
Rankingen: A: 1 B: 5,8,11,9,2,10,7,3 C: 4,6 
Lycka till!
Christoffer