Dagens Dubbel körs denna torsdag på Åbytravet i Mölndal. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och spikar sedan i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åby 27/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

12 Game On Butcher är en dansk gäst som hade ett bra fjolår då han på elva starter tog nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 301 tusen kronor intjänat. Han härdades bland annat på V75 där han vann ett lopp i höstas och efter närmare sju månaders tävlingsfrånvaro så gjorde han senast årsdebut och var då helt okej som sexa då han behövde det loppet. Med det loppet i kroppen så förväntas han nu vara ytterligare framflyttad i form och möter dessutom ett motstånd som innebär att han går ner i klass. Ett dåligt utgångsläge kommer han ut ifrån här, men han är fältets klart bästa häst och om kusken Magnus Nielsen inte hamnar helt fel på det här med Game On Butcher så ska detta vara en fin segerchans. 

3 General Job är en rejäl herre som sedan en tid tillbaka finns på svensk mark där han i sina tre senaste gjort det bra med tre pallplaceringar varav en seger. I näst senaste starten som kom hans första seger på svensk mark och det var en rejäl insats då han efter en resa utvändigt ledaren under slutvarvet vann enkelt och i senaste starten så kördes han återigen fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och var då återigen duktig som trea. Här står han intressant till med ett bra startspår och kusken Victor Rosleff tror jag kan forcera General Job till ledningen här i ett tidigt skede av loppet och väl i den positionen så leder han det här loppet länge. 


Min Vinnare: 12 Game On Butcher
Spets efter 500m: 3 General Job
Skrällen: 10 J.S.Camaro
Rankingen: A: 12,3 B: 1,10,9,7,5,8 C: 6,4,2,11 


DD-2 2140m Auto 

2 Gigolo Lover är en välmeriterad fransman med över 6 miljoner kronor på kontot som här gör debut för sin nya tränare Henk Grift. Åttaåringen har i år matchats i stenhårda Montèlopp i Frankrike och det ska bli intressant att se vad han istället kan göra på nordisk mark mot lite enklare motstånd än vad han är van vid och dessutom på en mindre bana. Utgångsläget är perfekt här och han rids av en rutinerad ryttare i Quentin Seguin som här kan lägga upp taktiken lite hur han vill tillsammans med Gigolo Lover som om han presterar normalt här ska ses med en mycket fin segermöjlighet. 

7 Zlatan Knick är en hedersherre som verkligen har hittat formen nu på ålderns höst och fått en ny växel i sin karriär. Han kommer på senare tid från flera starka prestationer i Sverige och Norge efter att han under vintern matchats mot tuffa hästar i Frankrike. I senaste starten så gjorde man resan till Norge och han blev då serverad en perfekt resa i rygg på ledaren hela vägen och tackade för det genom att spurta till en mycket enkel seger. Här stöter han på ett lite tuffare motstånd än senast men då han är kvick ut den första biten så bör det bli en ny fin resa här för Zlatan Knick som då ska räknas med chans. 


Min Vinnare: 2 Gigolo Lover
Spets efter 500m: 2 Gigolo Lover
Skrällen: 6 Joy Alissa
Rankingen: A: 2 B: 7,8,6,4,1 C: 3,5Lycka Till!
Christoffer