Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Åbytravet i Mölndal. Jag väljer att spela med en spik i den första avdelningen för att sedan gardera lite mer brett i den andra. 

Dagens Dubbel-Förslag Åby 29/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto


I den första avdelningen så väljer jag att spika min vinnare i loppet. 

1 Man U. är en högkapabel tysk gäst som visat gott kunnande tidigare när han tävlat på svensk mark. Han återkom senast efter lång frånvaro och var då riktigt bra när han tog en delad seger från ledningen efter att den hästen som liftat med bakom hunnit ikapp honom kort före mål. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre och här kommer kusken Markus Waldmüller att ha siktet inställt på ledningen i första hand, men andra taktiska val går att göra då det finns open stretch på Åbytravet. Om han bara har tagit det senaste loppet på rätt sätt så tycker jag det ska vara en riktigt bra segerchans för Man U. 

För den som vill gardera med en skräll så finner jag motbudet i 4 Mud Hill som är en högkapabel herre men samtidigt också lite ojämn. Han återkommer här efter lite frånvaro då han efter senaste starten på nyårsdagen varit struken för halsinfektion. Frågetecken är det därför kring formen, men från ett fint utgångsläge så kommer Mud Hill att få en fin resa i den främre träffen och med tanke på hans höga kapacitet så är det dumt att nonchalera honom helt. 

Min Vinnare: 1 Man U. 

Spets efter 500m: 4 Mud Hill

Skrällen: 4 Mud Hill

Rankingen: A: 1,4 B: 2,3,6,9,10 C: 7,8,5DD-2 1640m Volt 


I den andra avdelningen så är det lite mer öppet och jag väljer att strecka sex stycken hästar. 

Förstarösten får 8 Cascabella som matchats mot rätt så tufft motstånd på slutet på V75. Hon har där gjort det klart bra då hon bland annat slutade trea i näst senaste starten. I senaste starten så blev det ett offensivt upplägg vilket hon inte riktigt tålde och istället får man nu fokusera på en ryggresa här och då tror jag hon gör sig allra bäst. Med lite tempo på loppet så kommer Cascabella mer in i det och om hon får spara på speeden här så spurtar hon ner alla över upploppet. 

Spetshästen är 7 Champlain Wania som är rätt så skaplig även om segrarna inte har trillat in. I senaste starten så visade hon rätt så bra form när hon avslutade vasst efter sen lucka och kom in som femma i mål. Här står hon intressant till med ett bra startspår och vägen ligger öppen för tidig ledning och väl i den positionen så kan Champlain Wania bli svår att fånga in för de övriga ekipagen. 

Skrällen i loppet är 9 Yantra Slave Cal som matchades mot rätt så tufft motstånd förra året och gjorde det bra. Hon har i år gjort två starter där hon näst senast avslutade klart godkänt som tvåa och i senaste starten så blev det en oturlig galopp efter ett par hundra meter, men såg fin ut i upphämtningen. 20 meters tillägg som väntar nu är alltid svårt, men med lite tempo på loppet och ryggar att gå med i under loppets gång så har Yantra Slave Cal en vass avslutning att tillgå och då ska hon räcka långt. 

Ytterligare en häst i min A-grupp är 11 Favola Cap som kommer från Italien där hon visat fint kunnande. Lite svårbedömd är hon här då det är första starten på svensk mark, men det ser ut att röra sig om en fartfylld dam som kan röra på sig och om kusken Victor Rosleff kan finna de rätta ryggarna här fram tills upploppet så lär det komma en bra avslutning från Favola Cap som man får se upp med här. 

Ytterligare två hästar jag väljer att ta med på Dagens Dubbel är 4 Muro Beach Pellini som duger bra om hon travar iväg från det snäva fjärdespåret här vilket är osäkert, men isåfall kan kusken Stefan Persson placera fyraåringen långt fram och då kan hon vara en spännande skräll att ta med på kupongen. 

Ytterligare en värd att nämna är 3 Brescia som är rätt så fin i grunden men inte fått ut det på slutet. Hon är startsnabb och kommer att sitta bra på det här direkt från start och med en vilsam resa är Brescia en större skräll. 

Min Vinnare: 8 Cascabella

Spets efter 500m: 7 Champlain Wania

Skrällen: 9 Yantra Slave Cal

Rankingen: A: 8,7,9,11 B: 4,3,10,2,5 C: 1


Lycka till!

Christoffer