DD-tips Åby Torsdag 3/2

DD-1 5 Global Bodyguard
DD-2 3,4,5,7

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi omgångens spik på DD, 5 Global Bodyguard. I den senaste starten kanske han inte helt levde upp till sin fulla förmåga men innan det visade Global Bodyguard upp både fin inställning och kapacitet vid sina dubbla spets segrar. Han trivs som bäst när han får tugga på i den främre träffen och Stefan Persson känner hästen väl och kommer göra allt han kan för att hitta till ledningen från start. I min bok lyckas han med det och väl i ledningen är Global Bodyguard hästen att slå för övriga. Spik.

Motbud
7 My Story is True gjorde det klart bra som tvåa i den senaste starten. Gången före var man ute på V75 utan att räcka till. Men för tre starter sedan visade My Story is True upp hela sitt register när han vann åkandes från utvändigt om ledaren. Med en liknande prestation ikväll är man det givna motbudet till min spik.

Nämner även skrällen 6 Önas Quintus som kommer med formen på topp och är en utmanare i spetsstriden från start men även om jag inte är inne på att man kan eller vill köra i ledningen så kommer man kunna få en fin resa på innerspåret ikväll. Med Open-Stretch att tillgå över upploppet är man en kioskvältare som kan vara värd att plocka med om man garderar.

Min Vinnare: 5 Global Bodyguard
Spets efter 500: 5 Global Bodyguard
Skrällen: 6 Önas Quintus
Rankingen: A: 5 B 7,6,10,1,2,11 C 4,8,9,3

Dagens Dubbel 2 - 1640m auto
4 Orkan von Haithabu har imponerat i sina tre starter på svensk mark. Han skrällvann för tre starter sedan och i de två efterföljande starterna har Orkan von Haithabu stått för rappa avslutningar utan att hinna fram till seger. Formen är på topp och utgångsläget är bra dessutom har Orkan von Haithabu för lite pengar på sig sett till hans kapacitet. Även om man i den senaste starten fick se sig besegrad av Natorp Bo som man även möter ikväll så är detta min förstahäst i loppet.

7 Natorp Bo är ytterligare en individ som hittat nya växlar i sin nuvarande regi. I den senaste starten öppnade han kvickt till ledningen och höll sen den positionen hela vägen och gick tillslut undan via 1.10 sista 500m. Ikväll är utgångsläget lite annorlunda vilket gör att han denna gången hamnar efter Orkan von Haithabu i rankingen. Men skulle man trots bricka sju kunna köra sig till spets från start så är det Per Nordströms travare på nytt. Givet streck på kupongen.

5 Amerindienne besitter kapacitet och kunnande som duger bra för klassen. Ikväll är det comeback efter ett uppehåll vilket gör formen svårbedömd men skulle Amerindienne vara väl förberedd inför uppgiften ikväll så finns kapacitet för att segerstrida.

Nämner även 3 FromHeaven Idzarda som är lite ojämn i prestationerna men när han presterar på topp håller han hög klass. Även om kort distans kanske inte är något plus så är man garanterad ett bra lopp ikväll och skulle de två ovan nämnda köra för mycket emot varandra så ska man inte räkna bort FromHeaven Idzarda till låg procent.

Min Vinnare: 4 Orkan von Haithabu
Spets efter 500:
Skrällen: 3 FromHeaven Idzarda
Rankingen: A: 4,7 B 5,3,6,10,1 C 9,2,11

Lycka till
DrTrav