Lördagens Dagens Dubbel arrangeras av Åbytravet.

DD Åby 30/9


DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
I Sto SM är det tre individer som sticker ut lite extra i min bok. Givetvis är en av mina favorithästar 11 Great Skills en av dessa. Med ett bättre utgångsläge hade jag kunnat spika henne rakt ut. Great Skills vann Stochampionate förra året och i min bok är hon landets bästa sto just nu. Hon har en rad imponerande segrar med sig till dagens start. Great Skills är allround och tål dessutom att göra en hel del grovjobb på egen hand. Visst finns risken för ett tufft lopp pånytt denna gången, men trots allt är hon mitt förstaval.

4 Felicia Zet tillhörde skiktet under Great Skills förra året men efter fin utveckling så har femåringen numera växt och visat att hon kan utmana de bästa. Felicia Zet kommer nu med fem raka segrar på kontot där flera av segrarna tagits på imponerande sätt. Från ett passande utgångsläge kommer Felicia Zet få ett bra lopp och ska tidigt räknas in i segersnacket här.

Måste även nämna 5 Iceland Falls som numera är härdad i tuffa sammanhang. Hon visade under Elitloppshelgen när hon vann ett Sweden-cup försök från dödens att detta är ett sto vi kommer få räkna med framöver. Hon ser återigen ut att bli bortglömd här och till låg procent är Iceland Falls intressant.

Min Vinnare: 11 Great Skills
Spets efter 500m:
Skrällen: 5 Iceland Falls
Ranking: A 11 B 4,5,1,8,10,6,7 C 2,12,3,9

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto
Vi avslutar omgången med Svenskt Mästerskap 2023 där 8 Hail Mary som imponerat på slutet med segrar i både Hugo Åbergs Memorial och Sundsvall Open Trot. Idag har han dock fått ett tufft utgångsläge vilket försvårar uppgiften. Men känslan är att det bara finns en väg att gå för Hail Mary härifrån och det är framåt direkt från start. Övriga i loppet bör dessutom ha respekt för Hail Mary med tanke på hur han presterat den senaste tiden. Skulle det bli så att han kommer hela vägen till eldningen är mycket vunnet, men Hail Mary ska även räknas tidigt med en så kallad lugn dödens från Örjans sida. Trots bricka åtta här är detta min tipsetta.

En som besitter högt kunnande och som visat sig vara helt stabil numera är 3 Aetos Kronos. Han har fått ett bra utgångsläge och står för bra insatser hela tiden just nu. Skulle Hail Mary ha en sämre dag eller att det strular från bricka åtta är Aetos Kronos tidig.

Nämner även 2 Power som är en tuff individ. Senast testade han att köra i ledningen över tre varv i Åby Stora Pris och Power föll då med flaggan i topp som tvåa. Denna gången kan det vara så att man väljer att släppa ledningen från start men oavsett är Power garanterad ett bra lopp och ska räknas tidigt vid gardering.

Min Vinnare: 8 Hail Mary
Spets efter 500m:
Skrällen: 2 Power
Ranking: A 8 B 3,2,6,11,7,5,1 C 12,9,10,4

Lycka till
Drtrav