Dagens Dubbel körs denna lördag på Åbytravet i Mölndal. Jag spelar med båda mina A-grupper vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åby 4/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2640m Auto 

3 Charron är en norsk gäst som tillhör de bättre i sin kull vilket han visade förra året då det blev en fjärdeplats i det norska Kriteriet. Han årsdebuterade under påskafton hemma i Norge då han var mycket fin vid seger efter att ha körts till ledningen med ett varv kvar till mål och sedan blev segern enkel med sparade krafter över mål. Han har efter den starten varit struken för en tilltänkt start på grund av en förkylning men har tränat på bra inför den här starten så formen ska det inte vara något fel på. Utgångsläget här passar väldigt fint då han är kvick ut den första biten så kusken Örjan Kihlström lär köra vad som går från start för att placera Charron i ledningen och väl i den positionen så är han hästen att slå för övriga. 

7 Wishful Order är en amerikanare som tränas i Norge med rätt så fina resultat. I år har han startat två gånger båda på svensk mark där han i senaste starten vann på V75 just på Åbytravet efter att ha fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan avslutat vasst till en enkel seger över upploppet. Nu är utgångsläget lite tuffare den här gången, men han är väldigt kvick ut den första biten och kusken Magnus Djuse bör kunna komma ner i en rätt så fin position här och om det sedan klaffar lite för Wishful Order så tycker jag att han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 3 Charron

Spets efter 500m: 3 Charron

Skrällen: 5 Kipketer Mearas 

Rankingen: A: 3,7 B: 4,1,5,10,9,11,6,2 C: 12,8


DD-2 2140m Auto

1 Bengurion Jet är en italiensk stjärna som tidigare charmat den svenska travpubliken flera gånger om. Under fjolåret så blev det endast en seger på elva starter, men efter flertalet framskjutna placeringar så blev det ändå över 3.6 miljoner kronor insprunget. Han har i år fått två lopp i kroppen näst senast hemma i Italien då han slutade tvåa och senast i ett försökslopp till den här finalen av Paralympiatravet då han kördes till ledningen efter ett halvvarv och sedan vann han väldigt enkelt i mycket fin stil. Efter den starten så bör formen nu komma ännu mer enligt stallet som är nöjda med startspåret här och man hoppas på att kunna hålla upp ledningen vilket jag tror att man lyckas med. Väl i den positionen så bör det vara en mycket bra segerchans för sjuåringen, men även från andra positioner i den främre träffen så kommer Bengurion Jet att få chansen här och han är en given förstahäst för mig. 

9 Kentucky River flyttades under hösten från sin tidigare tränare Per Nordström till nya tränaren Daniel Redèn som tog med han till Frankrike under vintern där han på två starter i Paris fick med sig en fjärdeplats som bäst. På svensk mark i år har han hunnit med att göra två starter där han näst senast i slutet av mars gick i mål med sparade krafter som tvåa i mål efter att ha fått luckan sent och avslutade då bra för att i senaste starten köras fram utvändigt ledaren och sedan var han mycket fin då han vann enkelt. Startspåret här behöver inte vara helt fel då han inte är särskilt snabb ut den första biten från ett framspår men har här rygg på två startsnabba hästar och bör därför hamna helt okej på det. Om sedan tempot kan vara lite uppskruvat så ökar chansen för Kentucky River som kommer att göra en fin insats på nytt här och är med tanke på intrycket senast en given segerkandidat. Min Vinnare: 1 Bengurion Jet 

Spets efter 500m: 1 Bengurion Jet 

Skrällen: 10 Usain Töll 

Rankingen: A: 1,9 B: 2,7,10,8,5 C: 6,3,4Lycka till! 
Christoffer