Dagens Dubbel körs denna torsdagskväll på Åbytravet i Mölndal där jag väljer att gardera med ett par hästar i den första avdelningen och sedan spika min vinnare i den andra avdelningen.Dagens Dubbel-Förslag Åby 7/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Auto

I den första avdelningen väljer jag att plocka med sex stycken hästar på kupongen.

Min vinnare av loppet är 2 Pure Joy som matchades mot tuffa hästar under sin treåringssäsong ifjol och gjorde det då bra med flera framskjutna placeringar. Årsdebuten avklarades i mitten av februari då han gjorde det bra som trea efter en resa i rygg på ledaren. Med det loppet i kroppen så kommer han nu att vara ännu vassare och då man dessutom haft turen med sig i spårlottningen här så kommer Pure Joy få en fin resa långt fram i fältet och då det finns dubbla open stretch på Åbytravet så kan loppet vinnas på olika sätt här.

Främsta motbudet är 6 Veyron Bros som hade en klart bra debutsäsong förra året då han på elva starter var bland de tre främsta åtta gånger där två stycken var segrar. Inför den här starten så har han dessutom fått ett lopp i kroppen då han i årsdebuten i slutet av februari hängde på klart bra från rygg på ledaren till en andraplats och formmässigt borde den starten göra honom gott. Ett framspår här passar fint för Veyron Bros som kommer finna en bra position och med det han hittills har visat i sin karriär så ska han räcka långt även här.

Skrällen i loppet är 9 O.M.Joffrey som är en fin tävlingshäst och är ofta med långt fram. I år har det på två starter blivit två andraplatser där han i den senaste starten bjöd på en rejäl avslutning sista 700 meterna och det var ett fint formintryck. Här startar femåringen från ett passande smygläge med rygg på en startsnabb häst från start, och då O.M.Joffrey även tål att göra en hel del jobb själv om så krävs så tycker jag att han ska vara en av flera som kan vinna det här loppet.

Jag väljer att ta med ytterligare tre hästar på kupongen.

10 Honey Dun Girl som visat väldigt fin form på slutet med en seger och två andraplatser på sina tre senaste starter. Hon är kvick ut den första biten och därför är det ett minus här med ett bakspår för femåringen. Hon är dock rapp i benen, och det ska bli spännande att se henne få springa bakifrån här och med lite tempo på loppet så kommer Honey Dun Girl att komma med en stark avslutning och då kan hon vara skrällaktuell.

5 La Coquette Zon hade ett bra fjolår med fyra segrar på femton starter. I år har det blivit fyra starter utan någon vidare framgång, men i den här starten får hon äntligen gå barfota runt om igen vilket är optimalt då åttaåringen tagit alla karriärens segrar på den balansen. Bra startspår bör innebära en fin resa för La Coquette Zon som säkert kommer göra en fin prestation här och tända till på nytt när hon får springa barfota.

Den sjätte hästen som åker med på kupongen är 7 Loaded Rashid som har en hel del kunnande i sig och håller bra form för dagen med ett par hyggliga prestationer på slutet. Här gör man ett par intressanta ändringar då det blir barfota runt om för andra gången i karriären samtidigt som det blir en amerikansk sulky, och om bara kusken Stefan Persson kan droppa ner i ett andraspår här rätt så tidigt samtidigt som det blir lite tempo på loppet så kan Loaded Rashid vara en fin skräll här.Min Vinnare: 2 Pure Joy

Spets efter 500m: 2 Pure Joy

Skrällen: 9 O.M.Joffrey

Rankingen: A: 2,6 B: 9,10,5,7,3,4 C: 1DD-2 2140m Auto

I den andra avdelningen så väljer jag att spika min förstahäst.

Jag spikar 4 Böhmaren som visat väldigt fin form under en längre tid och hade ett bra fjolår då det blev fem segrar på sexton starter. I år har han gjort två starter där han vann näst senast i årsdebuten efter en stark insats från utvändigt ledaren, och senast provade man V75 och det var en hyfsad placering som rök när galoppen kom olyckligt in mot upploppet. Klart enklare motstånd emot den här gången och från ett fint startspår så kommer sexåringen att få en fin resa och då han bevisat tål att göra en hel del grovjobb själv så tycker jag att Böhmaren ska ha en mycket bra segerchans här.

För er som vill gardera ytterligare så finns det två stycken motbud i 2 Rocket Snapper som är en fin tävlingshäst och hade en fin utveckling förra året med fem segrar på tretton starter. I år har det som bäst blivit två andraplatser på tre starter men känslan är att första årssegern inte är långt bort. Från ett bra startspår här så kommer Rocket Snapper att få en fin resa då han är kvick ut den första biten och då man kan vinna loppen på olika sätt på Åbytravet med dubbla open stretch över upploppet så blir detta intressant.

3 Cubalibre Jet har fin grundkapacitet, men hade ett svagt fjolår då det på tretton starter inte blev en enda seger. I år har han dock redan tagit sin första seger för året då den kom i årsdebuten näst senast för att sedan i den senaste starten avsluta bra som trea efter ett vasst upplopp. Här startar sexåringen från ett bra startspår och om bara formen fortsatt sitter där så ska Cubalibre Jet blanda sig i segerstriden här.


Min Vinnare: 4 Böhmaren

Spets efter 500m: 4 Böhmaren

Skrällen: 3 Cubalibre Jet

Rankingen: A: 4,2,3 B: 7,1,6,5 C: 9,8,10


Lycka till!
Christoffer