DD Tips Åby Lördag 8/5

DD1: 7,9,13
DD2: 8,11

6 rader x 40 kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m volt
13 Chatty Kronos är härdad i tuffa sammanhang och mötte senast eliten för ston. Att hon kapacitetsmässigt är redo för seger här råder det inget tvivel om men hon kommer troligtvis behöva göra en hel del jobb på egen hand och hon sliter även med aktionen bitvis i svängarna. Men utan för mycket strul idag kan hon trots utgångsläget bara vara hårdast tillslut.

7 Mellby Jingle har en spännande uppgift idag. Utgångsläget är tilltalande med springspår på start tillsammans med Erik Adielsson. Mellby Jingle har höjt sig på barfotabalansen och kommer nu med tre segrar mot enklare gäng och senast en andraplats på V86. Jag håller Mellby Jingle som min tidiga ledare av loppet och i ett öppet stolopp kan det räcka hela vägen från spets idag.

9 Maltese Magic var inblandad i en tuff öppning senast och fick då trötta ben den sista biten. Men detta är en speedig individ som om hon får smyga med och spara på krafterna alltid har en vass polett tillslut. Maltese Magic kommer sitta bra på det i ett andraspår tidigt och med lite klaff längs vägen kan hon inte nonchaleras här.

Min Vinnare: 13 Chatty Kronos
Spets efter 500m: 7 Mellby Jingle
Skrällen: 9 Maltese Magic
Ranking: A 13,7 B 9,3,14,11,4,6,1,2 C 10,15,5,8

Dagens Dubbel 2 - 2640m auto Svenskt Mästerskap 2022
Dagens sportsliga höjdpunkt avslutar omgången, Svenskt Mästerskap 2022 med 500.000kr i förstapris ska avgöras.

8 Don Fanucci Zet behöver ingen närmare presentation. Detta är en av landets allra bästa hästar som näst intill alltid gör sitt i loppen. Senast var man ute i Sundsvall Open Trott och fick en tung resa. Han höll då klart bra men mot andra toppkonkurrenten räckte det inte till segern den dagen. Men jämför man startlistan den gången med dagens startlista, så är motståndet aningen enklare här. Trots bricka åtta bakom bilen är jag inne på att Don Fanucci Zet laddas iväg vad som går och jag ser inte vem som skulle vilja ta emot honom när det nu finns tillgång till Open Stretch över upploppet. Så i badkaret sitter tidigt Don Fanucci Zet i spets och väl i den positionen är man sen normalt sett svårslagen.

Men med tanke på att det finns många som troligtvis vill ha just Don Fanucci Zets rygg här kan träningen bli lite utdragen och med tanke på hur snabbt 11 Brother Bill kan avsluta över upploppet får inte övriga konkurrenter vara trötta när han kommer flygande den sista biten. Brother Bill visade senast upp sin rappa avslutning och oavsett hur loppet blir kört kommer man plocka många längder den sista biten på nytt här idag.

Nämner även 4 Oscar L.A. som nu fått ett lopp i kroppen och kommer med en formkurva som pekar uppåt. Kunnandet är högt och när man idag fått ett bättre utgångsläge än de två ovan nämnda kan detta vara en skräll för den som söker bredare gardering i avslutningen. Givetvis behöver det klaffa en hel del längs vägen också.

Min Vinnare: 8 Don Fanucci Zet
Spets efter 500m: 8 Don Fanucci Zet
Skrällen: 4 Oscar L.A.
Ranking: A 8,11 B 4,5,9,1,3 C 6,12,10,2,7

Lycka till
DrTrav