Dagens Dubbel körs denna onsdag på Åby och Bollnästravet. Jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket blir totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åby/Bollnäs 29/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 3140m Volt 

2 Zebulon inledde karriären i fjol och hade då en klart bra första säsong på tävlingsbanan med fyra segrar på tio starter. I år har han hunnit med att göra fyra starter och på dessa tagit två segrar där han senast var fin när han från tredje par utvändigt kördes fram via tredjespår 1700 meter före mål och kom först ner utvändigt ledaren inför slutvarvet och sedan efter att ha kopplat greppet in mot slutsvängen så blev segern enkel. Han är riktigt stark av sig och gillar därför den långa distansen som väntar här och från ett fint utgångsläge så kommer det att bli en fin resa i den främre träffen där nog kusken Dwight Pieters helst vill komma till ledningen och om det skulle lyckas så är mycket vunnet för Zebulon som får förstarösten här. 

1 Vancouver High väntar fortsatt på årets första seger efter sju försök men gör ofta fina insatser och är med långt fram. I näst senaste starten så hamnade han en bit bak invändigt efter en lugn start över lång distans och kunde sedan sitta där fram tills 500 meter före mål då han satt långt bak och via en mycket rapp avslutning så blev det en tredjeplats. I senaste starten så provade man V75 men han hamnde då fel på det och galopperade sedan 750 meter före mål när han gick med i ryggar ute i tredjespår. Här startar han med intressanta förutsättningar och bör då inte hamna alltför långt bak i fältet utan om Vancouver High kan lifta med här i draget så kommer han att få chansen till slut och ska då räknas som det givna motbudet. 


Min Vinnare: 2 Zebulon 
Spets efter 500m: 2 Zebulon 
Skrällen: 10 Unique Creation 
Rankingen: A: 2,1 B: 8,5,10,12,9,11,13 C: 6,4,7


DD-2 2140m Volt 

14 Tekno Jerven är en topphäst som tidigare haft stora problem med att trava hela vägen under loppen men som i år verkligen kommit tillrätta med det och gått felfritt i alla åtta starter i år. På dessa har det blivit fem pallplaceringar med en seger som bäst och han anmäldes faktiskt till Kallblodens Elitlopp under helgen som var och det indikerar vilka tankar som stallet har kring åttaåringen. Han kommer med formen på topp till den här uppgiften och avslutade senast snabbast av alla i loppet efter en invändig resa fram till femteplatsen. Motståndet den här gången är klart mer lämpligare men därmed så får han starta med 40 meters tillägg vilket alltid är lite lurigt, men om bara Tekno Jerven kliver iväg från start så står han för klassen i det här gänget och ska ses med fin segerchans. 

4 Brageson har utvecklats fint på slutet och har god form då han närmast kommer från två raka segrar. Näst senast på V75 så fick han en perfekt resa i rygg på ledaren innan han kunde lyftas ut i ett andraspår 400 meter före mål och sedan avgöra loppet till sin fördel mycket enkelt för att i senaste starten spurta ner sitt motstånd från fjärde par utvändigt sista halvvarvet. Här står han fint till på nytt och med siktet inställt på ledningen här från kusken Per Linderoth så kan Brageson bli svårfångad på nytt och han ska räknas med segerchans igen. 


Min Vinnare: 14 Tekno Jerven 
Spets efter 500m: 4 Brageson 
Skrällen: 12 Våler Nikolai 
Rankingen: A: 14,4 B: 12,8,10,11,6,9,15 C: 7,13,2,5,1,3 Lycka till!

Christoffer