Dagens Dubbel körs denna onsdag på Åbytravet och Solvalla. Jag spelar med båda min A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åby/Solvalla 15/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

3 Staro Peanut är en flyfotad herre som gjort det bra i årets fyra starter som det blivit tre pallplaceringar på varav en seger. I senaste starten i slutet av april så fick han vandra utvändigt ledaren under större delen av loppet och var då väldigt duktig som tvåa bakom en fin vinnare. Det loppet var hans första på lite över en månad och han bör ha gått framåt med det loppet i kroppen inför den här uppgiften som ser rätt så intressant ut enligt mig. Utgångsläget passar sexåringen utmärkt som dessutom är ute över en passande kort distans här och med siktet inställt på ledningen här från kusken och tränaren Joakim Lövgren så tycker jag att Staro Peanut är hästen att slå för övriga och han får min förstaröst. 

6 So Far Away Ås är en högkapabel herre de dagar han får det att stämma fullt ut och bytte inför den här säsongen tränare till Hanna Lähdekorpi där det har blivit fem starter och på dessa en seger och en andraplats som bäst. Sexåringen var senast ute på V75 i början av maj och tog då hand om ledningen efter ett par hundra meter för att sedan släppa över den till en konkurrent och efter en helt okej spurt via open stretch så blev det en femteplats till slut. Han går till den här starten ner i klass sett till motståndet och startar från ett utgångsläge som kommer att ge So Far Away Ås en fin resa i den främre träffen och om det bara stämmer en aning här så är han bra nog för att spurta ner dessa till slut och ska därför räknas mycket tidigt.


Min Vinnare: 3 Staro Peanut
Spets efter 500m: 3 Staro Peanut
Skrällen: 4 Laferrari Dimanche
Rankingen: A: 3,6 B: 7,4,9,5,1,8 C: 2,10,12,11DD-2 2140m Auto

8 Urbina Southwind har tagit ett ytterligare kliv i sin utveckling i år och har på fem starter tagit tre segrar. Den senaste segern kom i näst senaste starten på V75 då hon fick göra en hel del grovjobb utvändigt ledaren men kunde trots det koppla greppet tidigt och sedan vinna mycket enkelt. I starten efter det senast på Jägersro så fanns det rätt så höga förhoppningar på henne men hon galopperade då direkt från start och så var den dagen förstörd. Hon känns enligt stallet som vanligt efteråt och tar efter detta sikte mot Elitloppshelgen dit hon är kvalificerad till en final i Diamantstoet. Här är utgångsläget inte särskilt roligt och det kommer att behövas lite tur från start för att hon ska kunna droppa ner i en hyfsat bra position, men det brukar kusken Magnus Djuse lösa och han känner även hästen sedan innan och om han kan bjuda Urbina Southwind på en fin ryggresa här så har hon en mycket vass avslutning att tillgå och jag tror hon växlar ner samtliga till slut här. 

7 Esperia Font är en högkapabel italienska som visade upp sig för den svenska travpubliken redan under fjolåret som treåring med goda resultat. Hon gjorde under februari två starter på Vincennes i Paris med en tredjeplats som bäst och var i senaste starten tillbaka på svensk mark då hon var duktig som tvåa på Solvalla efter en tung resa utvändigt ledaren. Med det loppet i kroppen så bör formen nu vara än bättre och även om utgångsläget här inte är särskilt roligt så tål hon alla möjliga upplägg vilket hon visade senast och Esperia Font ska med en liknande insats som senast räcka långt här.


Min Vinnare: 8 Urbina Southwind
Spets efter 500m: 5 Cameron
Skrällen: 7 Esperia Font
Rankingen: A: 8,7 B: 5,4,10,11,1,9,2 C: 6,12,3

Lycka till!

Christoffer