Dagens Dubbel körs denna onsdagskväll på Åbytravet och Solvalla. Jag spelar med fyra hästar i den första avdelningen och två hästar i den andra vilket ger totalt åtta kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Åby/Solvalla 20/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 1640m Auto

5 Jo Black har formen på topp för dagen då han kommer med tre raka segrar bakom sig. Förutsättningarna denna gång ser återigen väldigt fina ut med ett bra startspår mitt bakom startbilen och då han är startsnabb så kommer säkert kusken Malte Handfast att göra ett allvarligt försök på att ta sig till ledningen. På Åbytravet så finns det dock flera taktiska alternativ med dubbla open stretch, och med en fin resa i den främre träffen så kommer Jo Black att få chansen till slut och ska enligt mig ses med mycket bra segerchans här. Dessutom blir det barfota runt om vilket är optimalt för åttaåringen. 

2 Denco’s Galliano hade ett klart bra fjolår då han var bland de tre främsta i hälften av sina fjorton starter och tog fyra segrar. Han gjorde en start i början av detta året men var då lite sämre och har nu fått ett uppehåll på 2.5 månad och tränar bra enligt stallet. Startspåret är fint då han är kvick ut den första biten och med en resa i den främre träffen så kommer Denco`s Galliano att dyka upp långt fram och ska ses som ett givet motbud. 

8 Staro Peanut var riktigt fin vid segern senast som var hans första för det här året då han från ledningen fick bestämma tempot och vann enkelt till slut. Lite tätare mellan starterna här bör inte vara något problem för sexåringen som återigen får springa barfota runt om här vilket är optimalt. Startspåret är dock riktigt tråkigt och det kommer att behövas lite tur, men om det bara löser sig hyfsat för Staro Peanut så är han fartfylld nog för att räcka långt här. 

10 Kadabra Dream tog senast årets första seger i den fjärde starten då han från ledningen vann mycket enkelt i ett rätt så billigt lopp. Han håller enligt stallet toppform för dagen och har startsnabba ryggar här vilket bör göra att han trots bakspåret kan komma igenom rätt så bra och då det fungerade bra barfota runt om senast så blir det så även här. Lite tempo på loppet krävs dock för Kadabra Dream som med lite tur här inte ska nonchaleras helt. 

Min Vinnare: 5 Jo Black

Spets efter 500m: 5 Jo Black

Skrällen: 8 Staro Peanut

Rankingen: A: 5,2,8,10 B: 4,6,7,3 C: 1,9


DD-2 1640m Auto


1 Ringo Adore är en väldigt fin häst som på karriärens elva starter tagit fem segrar. Han gör här första starten för sin nya tränare Ulf Stenströmer som har förberett femåringen på ett bra sätt inför denna årsdebuten och hoppas på en fin insats direkt. Lite frågetecken är det dock kring startspåret och om han kan hålla upp det vilket jag tror kan bli svårt, men han är en så pass bra häst att han över den här korta distansen ska tåla att göra lite jobb själv utvändigt ledaren om så krävs och Ringo Adore ska vara given förstahäst här. 

4 Frazze är en snabbfotad herre som hade ett riktigt bra fjolår med sju pallplaceringar på tretton starter varav tre stycken segrar och över 400 tusen kronor intjänat. Han gör årsdebut här och har enligt stallet skött sin träning väldigt bra under vintern och kommer väl förberedd inför den här uppgiften även om det inte är någon toppform. Han är väldigt snabb ut den första biten och därför är startspåret optimalt här för Frazze som siktas till ledningen och väl i den positionen så leder han det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 1 Ringo Adore

Spets efter 500m: 4 Frazze

Skrällen: 4 Frazze 

Rankingen: A: 1,4 B: 11,2,12,9,10,7,8 C: 5,6


Lycka till!
Christoffer