Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

Denna onsdag så körs Dagens Dubbel på Åbytravet och Solvalla där jag väljer att spela med totalt nio kombinationer.Dagens Dubbel-Förslag Åby/Solvalla 21/2

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15DD-1 1640m Auto


Den första avdelningen är ett rätt så lurigt lopp där jag har totalt tre hästar med i min A-grupp som jag väljer att spela med.

8 Havanna Banker får bli min förstahäst i loppet till ett som det ser ut bra odds. Hon är en fin häst för klassen som ofta gör bra prestationer och från ett öppet startspår här så kommer det att bli laddning framåt för att nå en fin position. Det blir dessutom lite tightare mellan starterna här vilket bör gynna henne och i ett rätt så öppet lopp så tycker jag att Havanna Banker är en rolig förstahäst.

2 Fabulicious har gjort det riktigt bra på sina inledande sex starter där hon har tagit två segrar och tre andraplatser. I slutet av januari så årsdebuterade hon och var då rätt så svag efter att ha fått bestämma tempot i ledningen, men det visade sig efteråt att hon hade problem med slem i halsen. Bra startspår den här gången kommer ge fyraåringen en bra position långt fram i fältet och på Åbytravet finns det flera sätt att vinna lopp på med dubbla open stretch över upploppet. Fabulicious ska givetvis med på kupongen, men efter senaste insatsen finns det frågetecken kring henne och hon kommer att bli rätt stor favorit här.

Den tredje hästen i min A-grupp är 7 Random Tile som är rätt så mycket mer rutinerad än flera av sina konkurrenter här sett till antal starter som hon har gjort. Hon årsdebuterade i början av februari och kändes inför det loppet väldigt bra enligt stallet vilket även kusken Stefan Persson tyckte, men den dagen förstördes av en galopp kort efter start. Här har hon lottats till ett startspår en bit ut bakom startbilens vinge, men hon är riktigt kvick ut den första biten och då hon alltid gör sina bästa lopp i den främre träffen så lär det garanterat bli laddning härifrån och om Random Tile travar denna gång är hon en av flera som kan vinna.

För er som vill ta med ytterligare någon häst så är skrällen i loppet nummer 12 Kovi Stream som är jämn och säker i sina prestationer och räcker en bra bit i den klassen som hon befinner sig i. Startspåret är lurigt den här gången, men om kusken och tränaren Rick Ebbinge kan ge Kovi Stream en fin resa här i ryggar så kommer hon att avsluta bra till slut och kan dyka upp långt fram.

Min Vinnare: 8 Havanna Banker

Spets efter 500m: 2 Fabulicious

Skrällen: 12 Kovi Stream

Rankingen: A: 8,2,7 B: 12,9,4,11,6,10,1 C: 3,5DD-2 2140m Auto

 
Ett rätt så trevligt lopp är det som utspelar sig i den andra avdelningen med ett par talangfulla hästar som kommer till start.

4 Spike M.M. har gjort alla rätt i karriären hittills då det har blivit tre segrar på tre starter och femåringen har enligt stallet inte varit trött i lopp än. Han årsdebuterade i början av februari och visade då väldigt fin uppfattning då han från ett innerspår bakom startbilen kunde svara upp ledningen och sedan tas upp och få dämpa tempot en bit. Sedan var det aldrig någon fara då han enkelt kunde gå ifrån till seger efter att ha avslutat sista 800 meterna via 1.13.7. Han utvecklas för varje start som han gör och från ett på nytt spännande utgångsläge här kan kusken Anders Eriksson utnyttja hästens startsnabbhet och då det ska vara bra chans att man når ledningen här så ska det även vara en bra segerchans för Spike M.M.

Det främsta motbudet finner vi i 3 Zigzag Zagazoo som inledde med tre raka segrar från sin tävlingsdebut och såg även ut att vara på väg mot en fjärde raka seger, men han var då seg redan in på upploppet och fick nöja sig med en fjärdeplats. Nu har man laddat om under ett par veckor och tränat på som vanligt, och här har han ju lottats till ett fint utgångsläge som gör att han sitter bra på det direkt från start. Har bara Zigzag Zagazoo hittat tillbaka till den han visade innan senaste starten samtidigt som han håller sig lite lugnare här så ska han vara en av flera här som kan vinna.

Den tredje hästen jag väljer att plocka med på DD är 2 Beyonce Face som fortsatt är obesegrad genom tre segrar på tre starter. Dock var det ett bra tag sedan som hon startade nu efter att ha varit en del skadad och senaste gången hon var ute på tävlingsbanan var i början av april förra året. Hon kommer att behöva ett par lopp i kroppen innan formen sitter där och man får verkligen hoppas på att hon får vara skadefri i år då det rör sig om en väldigt fin häst. Hon startar från ett bra utgångsläge här och kusken Örjan Kihlström lär ge femåringen ett rätt så passivt upplägg här i ryggar, men med lite tur till slut så kommer Beyonce Face att avsluta bra och då är hennes grundkapacitet så bra att hon kan vinna detta.

Min Vinnare: 4 Spike M.M.

Spets efter 500m: 4 Spike M.M.

Skrällen: 3 Zigzag Zagazoo

Rankingen: A: 4,3,2 B: 8,7,9 C: 1,10,6,11


Lycka till!
Christoffer