Dagens Dubbel körs denna onsdag på Åbytravet och Solvalla. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra avdelningen vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åby/Solvalla 24/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

1 Great Time Trot är en välstammad herre som trots sin ålder på fem år endast gjort elva starter i karriären men har på dessa varit bland de tre främsta i nio av dessa varav fyra stycken segrar. Inför den här säsongen så bytte han regi till Ulf Stenströmers stall och där har det i år blivit tre starter med en seger och en andraplats som bäst. Han har på slutet matchats på V75 där han senast föll med flaggan i topp efter en tung resa utvändigt ledaren, men han stred tappert hela vägen in och förlorade knappt. Känslan är att han fortsatt är under fin utveckling och går framåt för varje lopp han gör och här tycker jag att han på förhand möter ett rätt så passande motstånd. Han kan inte hålla upp någon ledning den första biten, men om kusken Thomas Uhrberg kan hitta ut i ett andraspår rätt så tidigt här så klarar Great Time Trot att göra grovjobbet själv om så behövs och ska ses med en mycket bra segerchans här och jag spikar. 

7 Steady Victory har verkligen tänt till i år då sexåringen har vunnit tre av sex starter och imponerat stort på slutet i två raka segrar. Speciellt senast så stod han för en rejäl insats då han fick göra en hel del grovjobb själv utvändigt ledaren men hade trots det full kontroll på loppet och efter att ha kopplat greppet om ledaren in mot upploppet så blev segern mycket enkel. Nu står han lite tuffare till här sett till motstånd och startspår, men formen ska fortsatt vara väldigt bra och om det bara löser sig någorlunda här för Steady Victory så ska han räknas tidigt om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 1 Great Time Trot
Spets efter 500m: 3 All In Face
Skrällen: 3 All In Face
Rankingen: A: 1 B: 7,3,2,6,8,12,10,11,9 C: 4,5


DD-2 2140m Volt

3 Edelweiss hade en mycket fin utveckling förra året då han på tretton starter tog tio pallplaceringar varav fyra stycken segrar och sprang in över 527 tusen kronor. Han årsdebuterade på absolut bästa sätt senast då han kördes till ledningen efter 500 meter och höll sedan fint hela vägen in i mål trots att han blev rejält pressad under slutvarvet och vann till slut enkelt. Det loppet bör ha fört fram femåringen ytterligare i form till den här starten och man kan inte klaga på förutsättningarna då man har lottats till ett fint utgångsläge här och siktet från kusken Rikard Skoglund är återigen att nå ledningen. Väl i ledningen trivs han bra då han på fyra försök tagit tre segrar i den positionen och om man når ledningen på nytt här vilket är troligt så ska det vara en bra segerchans för Edelweiss. 

4 Destiny Effe är en fin italienska som under fjolåret vann fem av sex lopp och har i år på tre starter tagit tre pallplaceringar. Hon kommer närmast från två raka starter på Vincennes i Paris där hon hävdat sig bra och visade även att hon är allround som tål alla distanser. Det frågetecknet som finns inför den här starten är det vingliga startspåret som hon har lottats till här, men då hon verkar rätt så förnuftig av sig så bör det inte vara något större problem. Sedan är det osäkert kring vart i fältet hon hamnar, men med lite klaff på det hela så har Destiny Effe fint kunnande och ska räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 3 Edelweiss
Spets efter 500m: 3 Edelweiss
Skrällen: 5 Teatox
Rankingen: A: 3,4 B: 5,2,9,7,8 C: 1,6


Lycka till!
Christoffer