Dagens Dubbel körs denna lördag på Åbytravet i Mölndal. Jag spelar med båda mina A-Grupper i varje avdelning vilket är totalt tre kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åby 6/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

Jag väljer att spika i den första avdelningen där min förstahäst höjer sig rejält över de andra. 

8 Önas Prince är en superstjärna med över elva miljoner kronor intjänat under karriären. Förra året blev det endast sju starter men hann ändå med ett par fina prestationer på dessa då han vann Copenhagen Cup och slutade fyra i Elitloppet. Efter sista starten för året som var i Hugo Åbergs Memorial så opererades han sedan och fick efter det en längre vila och årsdebuterade först i slutet av mars, då han på Åbytravet vann ett lite billigare lopp men såg väldigt fin ut i en snabb avslutning. Jobbigt utgångsläge här, men då han är rejält startsnabb den första biten så kommer siktet att vara inställt på ledningen och där tror jag att sjuåringen sitter tillsammans med sin kusk och tränare Per Nordström i ett tidigt skede av loppet och sedan finns det ingen som kan besegra Önas Prince här. Given spik!

6 Beartime har haft fin form under en längre tid och gjort det bra på V75. Senast i en V75-final på Solvalla så hamnade han en bit bak ner i kön men fick inte med sig något mer än en sjätteplats då trots att han avslutade 1.08.4 sista 800 meterna. Här står han lite bättre till sett till startspår och om det bara klaffar lite bättre med positioner vilket det bör göra denna gång i ett litet fält så ska Beartime ses som det främsta motbudet till min vinnare av loppet. 

Min Vinnare: 8 Önas Prince

Spets efter 500m: 8 Önas Prince

Skrällen: 6 Beartime

Rankingen: A: 8 B: 6,1,5,3,4 C: 7,2


DD-2 2140m Auto

Ett öppet lopp där min A-Grupp känns stabil och jag tar med tre hästar. 

14 Bold Face har mycket hög kapacitet de dagar hon får det att stämma fullt ut och var bland annat finalist i Stochampionatet förra året. I år har femåringen hunnit med att göra tre starter där hon tog årets första seger i näst senaste starten när hon från ledningen som hon kördes till efter 700 meter vann enkelt. I senaste starten så var uppgiften lite tuffare från ett sämre startspår och hon hamnade då utvändigt ledaren och höll sedan bra till en fjärdeplats, så en viss form finns där ändå för dagen. Här startar hon från ett tufft utgångsläge men möter samtidigt hästar till störst del som har mindre pengar på sig och känslan är att Bold Face ska vara än bättre den här gången och då ska hon räknas med bäst vinstchans i ett öppet lopp. 

15 Garden Leave hade en väldigt fin utveckling förra året då hon på tretton starter tog tio pallplaceringar varav sex stycken segrar. Hon gör årsdebut här efter att inte ha startat sedan i mitten av oktober och kommer inte ha någon toppform direkt, men enligt stallet så känns hon väldigt fin i träningen och man tror på en bra prestation direkt. Utgångsläget är givetvis hopplöst, men det innebär att hon är den i fältet som har tjänat mest pengar och om duktiga kusken Wilma Karlsson kan finna de rätta vägarna här så kommer Garden Leave att avsluta rejält och jag tycker att hon ska räknas mycket tidigt. 

1 Victoria L.L. är en segervan dam med nio segrar på karriärens 21 starter. I år har hon startat fem gånger och på dessa tagit två segrar och två andraplatser där hon senast avslutade bra som tvåa och visade fin form. Utgångsläget här är optimalt för Victoria L.L. som kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan löser sig hyggligt under vägen efter en passande smygresa så ska hon ses med chans här. 

Min Vinnare: 14 Bold Face 

Spets efter 500m: 4 Honey Dun Girl

Skrällen: 13 Ziva

Rankingen: A: 14,15,1 B: 13,7,12,9,6,5,4 C: 2,3,11,8,10


Lycka till!
Christoffer