Dagens Dubbel körs denna söndag på Åmålstravet. Jag väljer att spika i den första avdelningen och tar sedan med min A-grupp i den andra vilket är totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åmål 19/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2080m Auto

4 Boscha Diablo hade en fin första säsong på tävlingsbanan under fjolåret då han på tio starter tog fem segrar samt sprang in över 642 tusen kronor. Mer på kontot borde det varit då han efter att ha vunnit ett försök till Kriteriet galopperade bort en framskjuten placering i finalen och även i Breeders Crown blev det galopp. Man hoppas istället på lite mer stolpe in i de större loppen i år och han har enligt stallet skött sin träning på ett bra sätt inför den här årsdebuten och kommer väl förberedd, redo för en fin prestation direkt. Man kan inte heller klaga på utgångsläget här då han är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här efter en bit från kusken och tränaren Johan Untersteiner så ska detta vara en toppchans på förhand för Boscha Diablo som jag spikar. 

11 Pantocrator har visat ifjol och i år att han är att räkna med i de större sammanhangen då han under fjolåret tog sig till final i Kriteriet och tidigare i år så var han i finalen av Kungapokalen där han dock inte fick någonting med sig. Han gjorde årsdebut i kvalet till Kungapokalen i näst senaste starten och han var då fenomenal när han efter en galopp kort efter start stod för en fin upphämtning och avslutade sylvasst fram till tredjeplatsen, men galopperade sedan bort sina chanser i finalen direkt från start. Startspåret här är inte det roligaste men det kanske kan hjälpa honom att gå iväg felfritt här vilket är prio ett och om kusken Gustav Johansson löser det här tillsammans med Pantocrator så är kapaciteten som bekant hög och man ska räknas tidigt bakom min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 4 Boscha Diablo
Spets efter 500m: 4 Boscha Diablo 
Skrällen: 11 Pantocrator 
Rankingen: A: 4 B: 11,10,9,7,8,6,3 C: 1,2,5


DD-2 2080m Auto

3 Dial Square är en välstammad dam som endast gjorde sex starter under sin debutsäsong ifjol som treåring men hann med att visa sin fina kapacitet då det på dessa blev två segrar och två andraplatser och var även fyra i Oaks efter en tuff resa. Nu återkommer hon här och gör årsdebut efter 6.5 månaders tävlingsfrånvaro och har lagt på sig bra med muskler under vinteruppehållet enligt stallet som har höga tankar om henne inför den här säsongen. Någon toppform lär det inte vara direkt här men det rör sig om en väldigt fin häst i grunden som har för vana att möta tuffare hästar än så här och från det här utgångsläget så kommer Dial Square att få en fin resa i den främre träffen och ska då ses med en bra segerchans. 

6 Daim Brodda är ett obesegrat svenskfött löfte som tränas i Norge och har på fyra starter hittills i karriären tagit fyra segrar. I år har hon gjort två starter och vann senast på Årjäng med lätthet efter att hon körts till ledningen efter 600 meter och sedan haft full kontroll. Nu stöter hon på det tuffaste motståndet hittills i karriären vilket blir intressant att se hur hon hanterar det och från ett fint utgångsläge så kommer hon att komma iväg bra den första biten där kusken Eirik Höitomt bör kunna finna en fin position i den främre träffen åt fyraåringen. Om hon sedan som vi får anta utvecklats åt rätt håll så bör ändå Daim Brodda i fin form kunna vara med och utmana om segern här då jag verkligen gillar det intrycket hon har lämnat efter sig hittills. 


Min Vinnare: 3 Dial Square 
Spets efter 500m: 2 Foxtail Pine 
Skrällen: 7 Amazone O.C. 
Rankingen: A: 3,6 B: 2,12,7,10,1,4,5 C: 8,9,11Lycka till!
Christoffer