Dagens Dubbel körs denna onsdag på Åmålstravet. Jag spelar med en spik i den första avdelningen och tar sedan med min A-Grupp i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Åmål 5/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 3280m Volt

12 Mahala hade en väldigt fin utveckling under fjolåret som fyraåring då det på elva starter blev åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 815 tusen kronor intjänat. Hon matchades främst mot tuffa kullsystrar där hon slutade sexa i både Derbystoet samt Breeders Crown men hon hävdade sig väldigt fint även på V75. Hon gjorde under vintern ett par starter i Frankrike på Vincennes i Paris där hon fick med sig en tredjeplats som bäst och har nu kommit igång med ett par starter även på svensk mark. Efter en fin andraplats på V75 för tre starter sedan så galopperade hon bort en framskjuten placering i ett tufft stolopp på Åby näst senast för att i senaste starten inte vara som bäst då hon svek som favorit på V75 på Gävletravet i mitten av maj. Hon har efter det varit hos veterinären och blivit uppfräschad och då hon känns fin i träningen enligt stallet så förväntas hon vara i ordning inför detta. 40 meters tillägg som hon startar med här är alltid tufft på Åmål, men mot ett enklare motstånd än tidigare samtidigt som det är lång distans så bör kusken Örjan Kihlström kunna sätta Mahala i en rätt så fin position inför avgörandet och om hon bara är med klungan hyggligt så tror jag att hon rundar det här sällskapet enkelt till slut under slutvarvet. Jag spikar!

8 Ziva var igång redan som tvååring och startade och har utvecklats till en fin tävlingshäst som alltid gör sitt i loppen utan att rada upp segrarna. Jag tycker dock att hon är värd mer än en seger som hon hittills tagit i karriären då hon stått för flera starka prestationer främst på V75 i år. Under Elitloppshelgen så var hon ute i ett stenhårt stolopp och fick då göra grovjobbet som förstahäst ute i tredjespår hela sista varvet vilket blev alldeles för tufft och det var trötta ben över upploppet. Här står hon lite halvintressant till mot ett enklare motstånd än senast och om hon kommer iväg hyggligt från start här lär det säkerligen bli ett offensivt upplägg från kusken och tränaren Hans Crebas som vill utnyttja sin adepts styrka och om min vinnare av loppet kommer bort så ska Ziva räknas tidigt.


Min Vinnare: 12 Mahala
Spets efter 500m: 3 Ellen Ripley
Skrällen: 1 Proud Mary
Rankingen: A: 12 B: 8,13,3,1,14,4,6,2,10,11 C: 9,7 


DD-2 1680m Auto

6 Always A Pleasure är en högkapabel herre som trots sin ålder på sex år endast gjort sexton starter i karriären men på dessa tagit femton pallplaceringar varav tio stycken segrar. I år har det på två starter blivit två segrar där han i senaste starten fick en perfekt resa i andra par utvändigt hela vägen fram tills upploppet och via ett rappt upplopp så hann han fram till knapp seger den sista biten. Då han inte var särskilt toppad i träningen inför senaste starten så bör han med det loppet i kroppen gå framåt ytterligare till den här starten som är en tuff men intressant uppgift på förhand. Med flera startsnabba hästar invändigt om honom så tror jag att det kan bli lite körning inledningsvis och ett tempo som blir uppskruvat, och om då kusken och tränaren Magnus Jakobsson kan bjuda Always A Pleasure på en någorlunda fin resa så kommer hans avslutning att duga gott även här och jag tycker det är en rolig förstahäst i loppet.

5 Natural Mine har varit riktigt bra hittills i år då det på fem starter blivit fyra segrar och han kommer närmast från tre raka segrar tagna på huvudstadsbanan Solvalla. Segermelodin har varit densamma för den startsnabbe femåringen som vunnit loppen på slutet från ledningen och det är en position han trivs extra bra i som det verkar. Här har han en liten tuffare uppgift med visserligen ett startspår mitt bakom startbilen men det är flera startsnabba hästar invändigt om honom som vill åt samma position vilket är just ledningen. Han gynnas dock av att starta lite längre ut än de värsta konkurrenterna i spetsstriden och därför tror jag att kusken Örjan Kihlström här kan få upp farten rejält på femåringen som kan forceras till ledningen efter en bit och om man når till ledningen så blir Natural Mine hästen att slå för övriga i det här loppet och han ska tas med tidigt här.


Min Vinnare: 6 Always A Pleasure
Spets efter 500m: 5 Natural Mine
Skrällen: 9 Make It Schermer
Rankingen: A: 6,5 B: 2,1,9,4,3 C: 7,8,10 Lycka Till!
Christoffer