Dagens Dubbel körs denna söndag i Danmark och Århus. Jag spelar med min A-Grupp i den första avdelningen och spikar sedan i den andra vilket blir totalt två kombinationer.


Dagens Dubbel-Förslag Århus 30/6

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2360m Auto

4 Just Hans var fjolårets kulltopp i Danmark då det på tio starter blev sju segrar och tre andraplatser samt över 1.7 miljoner kronor intjänat. I år har det blivit tre starter och i senaste så kom årets första seger då han från ett bakspår kördes till ledningen en bit in i loppet och han vann sedan enkelt och det var ett fint intryck. Efter den starten så har han enligt stallet tränat väldigt bra och ska nu vara redo för en ännu vassare prestation är känslan och från ett fint startspår här så kommer kusken och tränaren Bent Svendsen att kunna bjuda fyraåringen på en fin resa här. Han tål även att göra en hel del jobb själv om så krävs och känslan är att Just Hans kan vinna detta på flera olika sätt och är min givna förstahäst.

1 Jigger är en vinnarhäst som segrat i nio av karriärens elva starter hittills. I år har det på två starter blivit två segrar där han var riktigt fin direkt i årsdebuten då han från ledningen vann på en topptid och även i senaste starten blev det seger mot ett enklare motstånd även om han inte var helt bra då enligt stallet. Den här gången förväntar man sig en klart bättre prestation vilket kommer att behövas mot ett tufft motstånd och från ett innerspår bakom startbilen så är Jigger den som lägger beslag på ledningen och från den positionen så kan han bli svårfångad.


Min Vinnare: 4 Just Hans

Spets efter 500m: 1 Jigger

Skrällen: 2 Iron Design

Rankingen: A: 4,1 B: 3,2,10,5,8,7 C: 11,9,6,12DD-2 1800m Auto

2 Extreme har stundtals varit Danmarks bästa häst på senare år och har efter en skadeperiod kommit tillbaka riktigt fint i år då det på fyra starter blivit tre segrar och det har sett riktigt bra ut. I senaste starten så kom dock årets första plump då han var ute i Oslo Grand Prix och galopperade då utan förklaring från start. Efteråt har allting varit normalt med åttaåringen som har lottats till ett optimalt startspår här som gör att kusken och tränaren Flemming Jensen tidigt kan köra sin adept till ledningen här och tidigare har Extreme trivts väldigt bra på Århus vilket jag hoppas att han gör även den här gången och då ska det vara en toppchans. Gjuten spik!

9 Carloforte Font är en italienskfödd herre som tränas i Holland där han visat sig vara en av landets bättre hästar. Under fjolåret blev det åtta pallplaceringar varav fem stycken segrar på tretton starter och över 1.1 miljoner kronor intjänat. I år har han börjat strålande och tagit två segrar på två starter visserligen mot lite enklare sällskap men intrycket har varit fint. Till den här starten så går han upp lite i klass sett till vilket motstånd som han är van vid att möta men han har lottats till ett passande smygläge här och med rygg på en startsnabb häst från start så bör duktige kusken Jaap Van Rijn kunna hitta igenom rätt så bra här och om min vinnare av loppet kommer bort så tycker jag att Carloforte Font är den som är mest intressant bakom.


Min Vinnare: 2 Extreme

Spets efter 500m: 2 Extreme

Skrällen: 9 Carloforte Font

Rankingen: A: 2 B: 9,10,1 C: 8,4,3,6Lycka Till!

Christoffer