Dagens Dubbel körs denna söndag på Årjängstravet i Värmland. Jag spelar med båda mina A-grupper i varje avdelning vilket är totalt fyra kombinationer. 

Dagens Dubbel-Förslag Årjäng 21/4

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


DD-1 2140m Auto

15 Arding är en segervan herre som vunnit hälften av karriärens 24 starter. I år har han gjort fem starter och varit bland de tre främsta i samtliga varav tre stycken har slutat med seger. Det var ett fint formintryck på femåringen i den senaste starten då han efter en invändig resa kom fram mellan hästar på den sista bortre långsidan, men fick aldrig fritt spurtutrymme och istället fick han slalomköras fram till tredjeplatsen och gick i mål med krafter kvar. Denna gången så möter han ett enklare motstånd men samtidigt startar han från ett mycket tufft utgångsläge och det gäller att han har lite tur under loppets gång. Det rör sig dock om en högkapabel herre och kusken Åsbjörn Tengsareid lär vara rätt så aktiv här under loppets gång och om det bara klaffar en aning för Arding så tror jag att han rundar det här sällskapet och vinner loppet.

8 Ask Viktor är en norsk gäst som ofta är med lång framme i loppen vilket en seger och fem andraplatser på årets åtta starter visar. I senaste starten som var i början av april så gjorde han resan till Åbytravet och kördes då fram utvändigt ledaren efter ett varv sedan han startat med 20 meters tillägg och väl därifrån höll han sedan starkt hela vägen in i mål till en andraplats och det var ett fint formintryck. Nu startar han med ett spår längst ut bakom startbilen här, men han är kvick ut den första biten och Cato Antonsen som både tränar och kör sexåringen lär säkert ladda iväg det som går från start med hopp om att nå till ledningen efter ett par hundra meter vilket jag tror att man gör och väl därifrån ska Ask Viktor räknas tidigt.

Min Vinnare: 15 Arding
Spets efter 500m: 8 Ask Viktor
Skrällen: 7 Kolli Yx Odin
Rankingen: A: 15,8 B: 7,9,2,5,11,1,3,12 C: 4,13,10,6

DD-2 1640m Auto

4 Frodo De Castella har efter ett mellanår ifjol kommit igång fint i år då han på tre starter tagit en seger och en tredjeplats. Vid segern i näst senaste starten så fick han en perfekt resa där han kunde lifta med i rygg på ledaren hela vägen fram tills upploppet utan att någon häst kom upp utvändigt och sedan när slutattacken sattes in så kopplade han greppet 100 meter före mål och vann sedan enkelt. I senaste starten så valde kusken och tränaren Markus Svedberg ett passivt upplägg då han släppte ledningen kort efter start och sedan blev han kvar där med gott om krafter kvar som trea i mål. Här har femåringen lottats till ett perfekt startspår då han även bakom startbilen är snabb ut den första biten och denna gången så lär det bli full fart från start och sedan hela vägen den här gången och från ledningen så tror jag att Frodo De Castella blir mycket svårslagen.

10 Cash Coming Up tar resan från Norge och har där radat upp segrarna under året och har på sex starter i år tagit fem segrar. Just dessa fem segrar hade han på rad inför den senaste starten som förstördes efter en startgalopp. Den galoppen kom efter att stallet ändrat lite i utrustningen och han blev då lite ofokuserad, men nu när man återgår igen till den tidigare utrustningen med ett stängt huvudlag så hoppas man att han ska bli mer fokuserad igen. Nu är det kanske lite tuffare motstånd än tidigare, men det har varit fina intryck vid segrarna och om det bara klaffar lite här för Cash Coming Up från bakspåret så tror jag att han räcker långt även på svensk mark.

Min Vinnare: 4 Frodo De Castella
Spets efter 500m: 4 Frodo De Castella
Skrällen: 1 Green And Black
Rankingen: A: 4,10 B: 1,5,9,2,12,7,6 C: 8Lycka till!

Christoffer