Dagens Dubbel körs denna tisdagskväll på Axevallatravet i Skara. Jag väljer att spela med mina A-grupper i båda avdelningarna vilket ger åtta kombinationer totalt.Dagens Dubbel-Förslag Axevalla 12/3

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-1 2140m Volt

I den första avdelningen så tycker jag att två stycken hästar höjer sig över de andra.

Min förstahäst är 13 Dajanov som visade väldigt stort kunnande under förra året som även var hans debutsäsong. På fjorton starter så blev det nio pallplaceringar varav fem stycken segrar på fjorton starter och han matchades även en hel del på V75. Inför den här starten så har femåringen årsdebuten avklarad då han från ett jobbigt utgångsläge avslutade bra som fyra. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre och även om han startar från ett dåligt läge igen här med ett bakspår på 20 meters tillägg så tycker jag att Dajanov är bra nog att runda det här sällskapet och han är min givna förstahäst.

Motbudet och spetsbudet i loppet är 3 Fancy Free som visat rätt så fint kunnande under inledningen av sin karriär som gett två segrar och två tredjeplatser på sex starter. Han årsdebuterade i slutet av februari och var då klart godkänd som trea från ledningen efter att ha varit lite småseg. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara uppåt inför den här starten och från ledningen här så kommer Fancy Free möjligtvis bli svår att nå och då är han ett givet motbud.

Min Vinnare: 13 Dajanov

Spets efter 500m: 3 Fancy Free

Skrällen: 8 Vikens Cashflow

Rankingen: A: 13,3 B: 5,8,9,1,4,10,11 C: 2,12,7


DD-2 1640m Auto

I den andra avdelningen så kan det gå fort över kort distans och jag väljer att ta med fyra hästar här.

Min roliga vinnare av loppet är 9 King Of Greenwood som är en mycket fin tävlingshäst som alltid gör sitt. Efter att ha inlett det här året på absolut bästa sätt med två raka segrar så har han på slutet matchats på V75 där han inte riktigt fått det att stämma. Här har sjuåringen lottats till ett passande utgångsläge då han har rygg på startsnabba hästar och kan då komma igenom rätt så bra från start samtidigt som tempot kan bli uppskruvat. Med en ryggresa så trivs King Of Greenwood bra och med en vass avslutning till slut så tror jag att han spurtar ner alla.

Främsta motbudet till min vinnare är spetsbudet 2 Ikaros Di Quattro som visat toppform på slutet genom två raka segrar från ledningen. Även den här gången är förutsättningarna riktigt bra med ett fint startspår och kusken och tränaren Hans Crebas kommer köra allt vad som går från start för att nå ledningen vilket jag tror att man lyckas med här. Sedan gäller det förstås att nioåringen fortsatt håller fin form och om han gör det ska segerchansen vara god från spets.

En annan häst som vill åt ledningen är 1 Immigrant Am som så sent som i torsdags föll med flaggan i topp från ledningen som tvåa. Här står man återigen intressant till med att bra utgångsläge samtidigt som kusken Björn Goop hoppar upp i sulkyn. Om man lyckas hålla upp ledningen här vilket är prio ett så kommer Immigrant Am leda det här loppet mycket länge och ska kunna blanda sig i segerstriden.

Skrällen i loppet är 6 Lorenzo Boko som är en grundkapabel herre som inte riktigt fått det att stämma i år med två andraplatser på sex starter som bäst. Han är mer stark än snabb av sig och skulle trivas bra om det blir högt tempo under loppet här vilket det ser ut att bli, och från ett bra startspår så bör kusken Dwight Pieters kunna finna en rätt så bra position och med en normalt stark avslutning så kan Lorenzo Boko ta första segern för året här.


Min Vinnare: 9 King Of Greenwood

Spets efter 500m: 2 Ikaros Di Quattro

Skrällen: 6 Lorenzo Boko Rankingen: A: 9,2,1,6 B: 3,4,8,11,7 C: 5,10


Lycka till!
Christoffer