Dagens Dubbel körs denna tisdag på Axevalla i Skara. Jag spelar med två hästar i den första avdelningen för att spika i den andra vilket blir totalt två kombinationer. 


Dagens Dubbel-Förslag Axevalla 14/5

DD-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
DD-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


 

DD-1 2140m Auto

6 Kaffeåchampagne har hittills i karriären visat rätt så fint kunnande då hon på tio starter tagit fem andraplatser och en tredjeplats. I år har det blivit tre andraplatser på fyra starter och en spännande ändring nu är att hon debuterar för sin nya tränare Per Henriksen. Stallet låter nöjd med sin adept då hon tränar på bra inför detta och man har även anmält henne med en amerikansk sulky för första gången och om man provar det är det isåfall första gången hon ska få springa i en sådan vilket bör ge en rätt så fin effekt. Utgångsläget här passar fyraåringen fint som är kvick ut den första biten och med en fin resa här så tror jag att karriärens första seger kommer för Kaffeåchampagne som är en rolig vinnare här. 

11 Brilliant Tilly är en väldigt kapabel tjej som dock är lika strulig som bra och har ständigt nära till galopp. Hon har i år gjort tre starter för sin nya tränare David Persson och fick visa sitt fina kunnande i näst senaste starten då hon från utvändigt ledaren vann enkelt till slut och det var ett härligt intryck. Efter den insatsen så hade man då förstås förhoppningar på henne inför senast med men den dagen förstördes ganska så omgående då hon galopperade kort efter start. Den här gången så har hon lottats till ett bakspår vilket bör vara mer till en fördel att hon kan hålla sig lugn bakom hästar och om Brilliant Tilly skulle få för sig att trava hela vägen den här gången så har hon kapacitet i överflöd och ska räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 6 Kaffeåchampagne
Spets efter 500m: 5 Supernova Lyjam 
Skrällen: 4 Lo Diablo
Rankingen: A: 6,11 B: 1,5,4,2,8,10,3 C: 12,7 


DD-2 2640m Auto 

3 Mr Weasley inledde karriären under förra året med fyra raka segrar och har även detta år börjat bra med två segrar och en tredjeplats på fyra starter. Senast var han ute på V75 men galopperade kort före starten gick och det är bara att glömma då han inte gillar att springa bakom hästar. Den här gången är därför utgångsläget klart bättre för Mr Weasley som är kvick ut den första biten och är efter fem försök fortsatt obesegrad i ledningen. Därför är taktiken förstås given här från kusken Stefan Persson som vill till ledningen och dit lär man också komma här och sedan finns det ingen som kan ta sig förbi Mr Weasley som jag spikar. 

8 Underground Artist matchades mot tuffa kullkamrater under fjolåret och gjorde det då klart med med sex pallplaceringar varav två stycken segrar på tio starter. Här gör han årsdebut efter mer än ett halvårs frånvaro från tävlingsbanan och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Han har dock efter två strykningar kommit ner ett par hack i banan från start här och bör därför kunna finna en rätt så hygglig position och det är en allround herre som även tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs, och i ett lopp med blandat motstånd så ska Underground Artist räknas tidigt om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 3 Mr Weasley 
Spets efter 500m: 3 Mr Weasley 
Skrällen: 8 Underground Artist
Rankingen: A: 3 B: 8,9,4,12,10,6 C: 2,7,11 Lycka till!
Christoffer